Wat is de betekenis van de naam Bo?

Wat is de betekenis van de naam Bo?

Bo is (als jongensnaam) een verkorting van Willibrord, een Germaanse naam. Deze naam heeft als betekenis ‘wolf’, ‘kort’ of ‘sneeuwluipaard’. Bo is ook een meisjesnaam en in dat geval houdt de naam wellicht verband met het Franse ‘beau’, dat ‘mooi’ als betekenis heeft.

Waar staat Mees voor?

Herkomst en betekenis Mees Mees is een jongensnaam die waarschijnlijk een afgekorte vorm is van Bartholomeüs. Dat is een Hebreeuwse naam, die ‘zoon van Talmai’ betekent. ‘Talmai’ betekent ‘de vorentrekker’ of ‘rijk aan rimpels’.

Wat is de betekenis van de naam Noa?

Noa is afgeleid van Noach en betekent ‘rust, troost’. De naam is populair als meisjesnaam, maar wordt ook aan jongens gegeven. In Nederland komt de naam Noa pas vanaf de zeventiende eeuw voor. In Zuid-Nederland was in de zestiende eeuw al wel de vorm Noë in gebruik.

Is Bo een naam?

Bo is een voornaam die zowel voor jongens als voor meisjes gebruikt wordt. De naam is mogelijk geïnspireerd door het Franse woord beau, dat mooi betekent.

Welke naam past goed bij Bo?

Alternatieven en suggesties bij Bo: Boa,Boo,Mo,Liv,Saar,Tess,Zoë,Liz,Noor,Evi,Mila..

Wat voor mezen zijn er?

Negen soorten mezen leven in Nederland. U kent de pimpel- en koolmees, maar wie zijn die andere mezen?

Wat is Mees in het Engels?

mees {de} chickadee {znw.} tit {znw.} titmouse {znw.}

Hoe schrijf je Noa?

Noah is in Nederlandse Bijbelvertalingen niet te vinden, maar is natuurlijk een variant van Noach (ch en h wisselen elkaar in Bijbelse namen wel vaker af; Noachs zoon Cham heet in het Engels en Duits Ham). Naast Noach, de bouwer van de ark, een man dus, komt in de Bijbel ook een Noa voor.

Wat is de betekenis van de naam Lynn?

Herkomst en betekenis Lynn Lynn is een verkorting van Germaanse namen die eindigen op ‘lind’. Deze naamstam betekent ‘slang, kenner van geheimen’ of ‘schild (van lindehout)’. Ook kan de naam verband houden met het Welsh, waar het woord ‘llyn’ voorkomt.

Back To Top