Wat kost het om een paardenstal te bouwen?

Wat kost het om een paardenstal te bouwen?

Een basisstal op maat kost al gauw 4400 euro dat kan oplopen tot maar liefst 10.000 euro voor een luxe paardenstal. Ben je van plan om echter meer paarden op stal te zetten? Dan kun je al snel een ruime rekening van 8.000 tot 50.000 euro verwachten – dat zelfs kan oplopen tot 100.000 euro.

Hoe maak ik zelf een paardenstal?

De wetgeving schrijft voor dat je per paard over 30 m2 ruimte moet beschikken: 15 m2 stal en 15 m2 opslag. Om uit te rekenen hoe groot de box van je paard moet zijn, vermenigvuldig je zijn stokmaat met twee, in het kwadraat. Maar steeds vaker hanteren paardenhouders een standaardmaat van 4 bij 4 m.

Wat kost een Buitenstal?

Prijzen paardenstallen Buitenboxen zonder looppad (variërend van 3.300 – 12.000 euro) Buitenboxen met looppad (variërend van 7.800 – 17.350 euro) Merrie buitenboxen (variërend van 6.400 – 14.980 euro)

Wat kost het om een loods te bouwen?

Grofweg kunt u ervan uitgaan dat een loods mogelijk is vanaf €90,- voor ongeïsoleerde loodsen €125,- voor een geïsoleerde loods. Afhankelijk van onder andere het materiaalgebruik, de grootte van de loods en de overheadkosten kunnen de prijzen variëren en oplopen.

Hoeveel kost een varkensstal?

Plateaus. Bij vleesvarkens kost de ruwbouw € 230 tot € 280 per vierkante meter. Door het gebruik van plateaus in de afdelingen kan daarop fors worden bezuinigd. “Nadeel is dat er concepten zijn die het gebruik van plateaus maar beperkt toestaan”, zegt Mulders.

Hoe bouw je een stal?

Voorbereidingen. Hou rekening met de meest voorkomende regen en windrichting. De west kant is de wind en regenkant. Zorg er voor dat de dichte kant van de schuilstal naar de regenkant staat hierdoor kan je paard altijd schuilen.

Welke ondergrond in paardenstal?

Kies een goed stalstrooisel dat droog, geur- en stofvrij is en gemakkelijk af te voeren. De ideale bodembedekking is ook veerkrachtig en absorbeert goed. Er zijn heel wat mogelijkheden om een comfortabele stal voor je paard te maken.

Wat kost loods bouwen per m2?

Hallz.nl biedt goedkope snel bouw systeemhallen aan voor een prijs per m2 vanaf € 90,– voor een ongeïsoleerde hal en een prijs per m2 vanaf € 125,– voor een geïsoleerde hal. Deze hallen zijn bekend om hun extreem snelle bouwtijd (ca. 750 m2 per week) en de lage prijs per vierkante meter.

Wat kost een romneyloods?

Prijzen zijn voor loodsen, hallen, schuren, stallen, bergingen, rijbak overkappingen en maneges in onze basisuitvoering. Deze prijzen zijn bedoeld om u een indicatie te geven….Prijzen.

Afmetingen (meter) Standaard prijs bouwen Standaard prijs bouwpakket
8 x 20 € 22.025 € 13.555
8 x 25 € 26.460 € 15.635
8 x 30 € 31.435 € 18.530

Welke vloer in schuilstal?

De vloer van de schuilstal is bij voorkeur verhard. Dit is van belang voor een goede reiniging en ontsmetting. Bovendien is een harde ondergrond bevorderlijk voor een natuurlijke slijtage van klauwen en hoeven. Rondom de schuilstal kan het noodzakelijk zijn bestrating aan te brengen.

Wat is een schuilstal?

Een schuilstal (inloopstal) is voor een paard het meest ideaal. Grenzend aan een paddock of weide kan je paard – dag en nacht – zelf kiezen of hij/zij behoefte heeft aan beschutting tegen regen, harde wind, felle zon, vliegen en dazen. Het voorkomt ook ‘vastliggen’, stramheid en stal-ondeugden.

Welke ondergrond in schuilstal?

Zorg voor een goed gedraineerde, harde antislipvloer. Bij voorkeur gemaakt van beton of steen. Vanwege de bouw van hun hoeven en poten is het belangrijk dat ezels, zeker een deel van de dag niet op een drassige ondergrond staan. Zorg in een nat klimaat voor een goed gedraineerde uitloop, idealiter van beton.

Back To Top