Wat zijn de nadelen van een slimme meter?

Wat zijn de nadelen van een slimme meter?

Nadelen slimme meter op een rij

 1. De slimme meter is niet slim. De slimme meter zelf is – in tegenstelling tot de naam suggereert – niet slim.
 2. De slimme meter is niet zo veilig.
 3. De slimme meter is een privacyrisico.
 4. De slimme meter en zonnepanelen.
 5. De slimme meter bespaart niet.

Is slimme meter verplicht Enexis?

Nee, de slimme meter is niet verplicht. Als u op uw adres een slimme meter van Enexis Netbeheer krijgt aangeboden, kunt u hem weigeren.

Wat kost een slimme meter Enexis?

Kosten plaatsing slimme meter Uw bijdrage voor het plaatsen van een slimme gas- en elektriciteitsmeter is € 72,60 . We plaatsen altijd een slimme meter voor elektriciteit én gas, tenzij er geen gasmeter in uw woning aanwezig is of het plaatsen technisch niet mogelijk is.

Wat is een slimme meter Enexis?

Een slimme meter is een nieuw type gas- en elektriciteitsmeter. Deze energiemeter kan meterstanden op afstand doorsturen en is geschikt voor het registreren van dubbeltarief. Deze meter zorgt ervoor dat we beter voorbereid zijn op de toekomst, waarin vraag en aanbod van energie razendsnel veranderen.

Welke slimme meters zijn niet goed?

Slimme energiemeters zijn niet altijd betrouwbaar waardoor consumenten mogelijk te veel betalen….850.000 slimme meters

 • Echelon 83331-1IMAD KAP4.
 • Enermet E420-n(t)(s) P8KM.
 • Iskra MT371-D1A52 ZBEP.
 • Iskra ​ MT171-D2A52 RBEN.
 • Iskra MT382-D2A52 ZBBD.
 • Iskra MT171-D2A52 ZBER.
 • Iskra MT382-D2A52 ZBEV.
 • Landis + Gyr ZCF110CBtFs2 E0004.

Is het slim om een slimme meter te nemen?

Het heeft zo z’n voordelen Een slimme meter geeft u onder andere beter inzicht in uw energieverbruik en het besparen van energie. Om de 2 maanden ontvangt u namelijk een verbruiks- en kostenoverzicht. Uw meterstanden hoeft u ook niet meer door te geven. Dit gebeurt automatisch.

Is een nieuwe slimme meter verplicht?

De slimme meter is niet verplicht in Nederland. U kunt de slimme meter laten blokkeren. Meer informatie over blokkeren van de slimme meter.

Kan een slimme meter verplicht worden?

In Europa zijn afspraken gemaakt over het vervangen van traditionele stroom- en gasmeters. Op 31 december 2020 moeten deze in minstens 80% van de Nederlandse huishoudens zijn vervangen door slimme meters. Het plaatsen van de slimme meter is dan gratis.

Is een slimme meter gratis?

In principe is de plaatsing van een slimme meter gratis. Wel blijft u net als nu meterhuur betalen. Als u zelf om een slimme meter vraagt, kunnen er wel kosten aan verbonden zijn. Hetzelfde geldt als u eerder een slimme meter hebt geweigerd en deze alsnog wilt laten installeren.

Wat kost het om een slimme meter plaatsen?

De vervanging van de traditionele meter door een slimme meter kost u niets. Wel blijft u, net als nu, meettarief (voorheen meterhuur) betalen. De overheid stelt de prijzen van de meterhuur jaarlijks vast. Dit tarief stelt de toezichthouder op de energiemarkt (de Autoriteit Consument en Markt – ACM) vast.

Kan ik een slimme meter aanvragen?

Zelf een slimme meter aanvragen is niet nodig. Want zodra je je aanmeldt bij energieleveren.nl, controleert je netbeheerder of je meter geschikt is. En is deze niet geschikt, dan komen zij gratis je meter vervangen.

Back To Top