Hoe duur zijn de huizen in Spanje?

Hoe duur zijn de huizen in Spanje?

De prijzen op de Balearen (bv. Ibiza, Mallorca) en in de steden als Barcelona en Madrid liggen een stuk hoger (gemiddeld 2275 euro per vierkante meter) dan op de Canarische Eilanden en aan de Costa Blanca (gemiddeld 1200 à 1300 euro per vierkante meter).

Waarom zijn huizen in Spanje zo goedkoop?

Het zijn vooral veel huizen van Engelsen die nu goedkoop op de markt komen, ziet Van Vliet. “Engelsen kochten tot een paar jaar geleden massaal huizen aan de Spaanse costa’s. Veelal omdat ze hoopten de huizen na een paar jaar weer met winst te verkopen. Vaak namen ze een hypotheek in euro’s op hun nieuwe aanwinst.

Wat kost een appartement in Spanje?

Als we dan inzoomen op de kustgebieden dan is het gemiddeld appartement 80m² groot en kost 162.859 Euro dus eerder iets meer dan 2000 Euro/m².

Hoe duur is het leven in Spanje?

Huizen te koop in Spanje

Spanje
Gemiddelde maandelijkse huur voor een driekamer appartement €791,71
Prijs per vierkante meter voor een appartement in het stadscentrum €2 531,77
Gemiddelde netto maandelijks inkomen €1 287,17
Maandelijkse basisvoorzieningen voor een appartement van 85 vierkante meter €111,95

Kun je als Nederlander een huis kopen in Spanje?

Als je een huis in Spanje wilt kopen en je de aankoopsom niet één keer kunt of wilt betalen, dan moet je op zoek naar een hypotheek. Je mag zelf kiezen of je dit wilt regelen bij een Spaanse of Nederlandse bank.

Is Spanje duur om te wonen?

Nog steeds zijn de kosten van het levensonderhoud in bij het wonen in Spanje een stuk lager dan in landen als Nederland, België en andere Noord-Europese landen. Wanneer u besluit om in Spanje te gaan wonen, zal u ontdekken dat het 41% goedkoper is om daar te wonen in vergelijking met het Verenigd Koningrijk.

Back To Top