Hoe groot moet een duivenhok zijn?

Hoe groot moet een duivenhok zijn?

Maar een hok met drie afdelingen van elk 1 meter breed en laten we zeggen 1,5 meter diep is al een perfecte huisvesting voor je postduiven. Met een goede mechanische ventilatie kun je dan 32 postduiven houden op een hok van drie meter breed 1,5 meter diep en 2 meter hoog.

Wat is een goed duivenhok?

Een goed duivenhok moet goed geïsoleerd en geventileerd zijn Duiven hebben veel frisse lucht nodig maar houden niet van tocht. Teveel tocht zorgt voor irritatie van slijmvliezen van ogen neus en bijholtes. Zorg voor een goed klimaat in het duivenhok.

Hoeveel duiven per kubieke meter?

Als basisrichtlijn geldt dat op een hok maximaal 2 jonge duiven per kubieke meter kunnen worden gehouden.

Hoe groot is een postduif?

Een postduif weegt zo’n 500 gram. Bij sierduiven ligt het gewicht tussen de 150 (Figurita) en 1000 (Romein) gram. Hoe oud wordt een duif? Duiven kunnen gemiddeld 18 tot 20 jaar oud worden, waarbij ze zich tot op een leeftijd van 12 tot 15 jaar kunnen voortplanten.

Hoeveel ruimte heeft een duif nodig?

De grootte van het te bouwen hok is afhankelijk van de beschikbare ruimte en het aantal te houden duiven. Een goede vuistregel is dat voor één koppel (doffer en duivin) 1 m³ ruimte nodig is. Een ideaal hok is daarom 2 m lang, 2,5 m diep en 1,9 m hoog.

Hoe duivenhok verluchten?

Op elke hoek doen we er een dopje tussen van 1 cm, zodat de lucht er mooi tussendoor kan, maar niet rechtstreeks naar de duiven kan door de afscherming van de plank. De binnenkomende lucht wordt zo gebroken. Dat is alles, de gehele verluchting dus.

Hoeveel duiven?

Er zijn zo een 50.000 tot 70.000 broedparen verspreid over heel Nederland. Maar dit aantal neemt wel toe. Deze 28 tot 32 cm grote duif heeft een grijs verenpak met een rode tint op de borst.

Hoe lang broed een sierduif?

Broedduur 16-17 dagen. De jongen zitten 28-29 dagen op het nest, vanaf 35 dagen volledig vliegvlug.

Wat heb je nodig om duiven te houden?

Ze kunnen goed tegen warmte en kou, niet tegen tocht en vocht. De huisvesting moet goed beschut staan. De ideale plek is droog, tochtvrij en voorzien van veel frisse lucht. Of het nu een tuinhok met of zonder ren is, een zolderhok, een muurhok of til, de duiven moeten zich er thuis voelen.

Hoe weet een postduif de weg terug naar huis?

Postduiven leren op verschillende manieren de weg te vinden. Nadat ze geboren zijn, leren ze eerst om in de omgeving rond te vliegen. Op deze manier kunnen ze de omgeving al goed opnemen. Het blijkt dat postduiven een soort ingebouwde kompas hebben, een magnetisch gevoelig orgaan dat hen exact de juiste route verteld.

Hoe zwaar is een postduif?

240 – 380 gVolwassen
Rock dove/Mass

Back To Top