Hoe moet je baby konijntjes verzorgen?

Hoe moet je baby konijntjes verzorgen?

Moeder konijn gaat voor het voeden altijd boven de konijntjes staan, en de babykonijntjes drinken op hun rug. Leg voor het voeden de konijntjes dus op hun rug op de schoot, maar niet te plat, want dan kunnen ze zich snel verslikken, en houd ze tijdens het voeden warm.

Hoeveel drinkt een baby konijn per dag?

Voer de babykonijntjes drie keer keer per dag ongeveer 1,5 ml tot ze 90 gram wegen. Ga dan over op 2 keer per dag totdat ze 350 gram wegen. Daarna is 1 keer per dag voldoende. Geef de voeding heel voorzichtig zodat de diertjes zich niet verslikken.

Hoe drinken baby konijntjes?

Gewoonlijk voedt ze haar jongen eenmaal, hooguit tweemaal per etmaal. Dit voeden gaat heel snel en duurt maar een paar minuten. Ze staat hierbij boven het nest, de jongen drinken op hun rug liggend. Omdat konijnenmelk zo vet en eiwitrijk is hebben de jongen genoeg aan die paar minuten voeding.

Wat drinken baby konijnen?

Als vervangende melk kun je gerust puppy of kittenmelk gebruiken. Gemiddeld voed je een konijntje 3 tot 4 keer per dag, het makkelijkst met een 1 cc spuitje. De hoeveelheid is afhankelijk van het gewicht, globaal gesproken 10% van het lichaamsgewicht per dag.

Wat moet een baby konijn eten?

Als ze 3 weken oud zijn, beginnen ze naast melk ook wat brokjes te eten. Konijntjes moeten minimaal 6 weken bij hun moeder blijven. Want tot die tijd drinken ze bij hun moeder. 8 weken is eigenlijk nog beter omdat ze dan nog wat langer van hun moeder kunnen leren.

Hoe lang is een konijn drachtig?

Het zal daarom lijken dat ze haar jongen negeert. De moeder zoogt de jonge 4-6 weken, meestal 2 maal per dag: ‘s ochtends vroeg en ‘s avonds laat en het duur maar enkele minuten.

Hoeveel baby’s krijgt een konijn?

Konijnen krijgen gemiddeld 3 tot 12 jongen en de dracht duurt ongeveer 32 dagen. Je kunt het beste wachten met dekken tot de voedster een half jaar oud is.

Hoeveel moet een baby konijn wegen?

Het gemiddelde gewicht ligt rond de 160 gram. De jongen beginnen het hok steeds meer te verkennen en worden actiever. Ze zijn vandaag ook niet zo veel aangekomen, het gemiddelde is 165 gram. Het rondlopen en verkennen kost wat meer energie dan de hele dag lui in je nest liggen…

Wat drinken konijnen graag?

50 ml. per kg. lichaamsgewicht per 24 uur. Het ene konijn drinkt meer dan het andere, dit is ook afhankelijk van hoeveel groenvoer een konijn dagelijks krijgt.

Hoe lang duurt het voordat een konijn gewend is?

Zet je konijntje in de kooi, en laat hem dan 1 of 2 dagen aan de kooi, en aan het huis wennen, dus niet uit de kooi halen. Houd kleine kinderen een poosje bij de kooi weg. Kleine kinderen willen hun handje of vingertjes door de tralies steken, en daar kan je konijntje angstig van worden.

Welke melk voor konijnen?

Speciale melk voor konijnen Konijnenmelk is heel anders dan bijvoorbeeld kittenmelk of puppymelk. Daarom kan je die melk ook niet gebruiken voor konijnen. Wij adviseren Foxvalley 30/50. Deze melk bevat 50% vet en 32% eiwit en heeft een zeer laag lactosegehalte (<8% koolhydraten).

Wat eet een baby haasje?

Na een week eten de jongen hun eerste vaste voedsel, meestal gras of jonge planten, en na vier tot vijf weken schakelen de meeste jongen over op vast voedsel. Het jong zal voor de eerste keer ruien als het ongeveer 900 gram weegt. Na gemiddeld vier weken zijn de jonge hazen zelfstandig.

Back To Top