Hoeveel huishoudens in Zevenaar?

Hoeveel huishoudens in Zevenaar?

Er wonen 19.850 huishoudens in gemeente Zevenaar en de gemeente telt 11 woonplaatsen, 12 wijken en 40 buurten. De naam Zevenaar wordt 3 keer gebruikt: voor deze gemeente, voor de woonplaats Zevenaar en voor de wijk Zevenaar.

Hoeveel inwoners heeft Herwen?

Het aantal inwoners in de wijk Herwen is met 22 personen afgenomen van 1.047 in 2013 tot 1.025 in 2020 (dat is 2,07%). Het aantal inwoners is het aantal personen zoals op 1 januari in het bevolkingsregister vastgelegd.

Hoe groot is Zevenaar?

22.39 mi²
Zevenaar/Area

Welke dorpen vallen onder gemeente Zevenaar?

– De gemeente omvat naast de gelijknamige stad verder nog de dorpen Aerdt, Angerlo, Babberich, Giesbeek, Herwen, Lathum, Lobith, Ooy, Pannerden, Oud-Zevenaar, Spijk en Tolkamer, het wijkdorp Tuindorp en de buurtschappen Aerdenburg, Bahr, Bevermeer, Bingerden, Geitenwaard, Holthuizen*, Kijfwaard, Kwartier, Ossenwaard.

Welke gemeente is Zevenaar?

Zevenaar (stad)

Stad in Nederland
Situering
Provincie Gelderland
Gemeente Zevenaar
Coördinaten 51° 56′ NB, 6° 4′ OL

Hoeveel mensen wonen er in Didam?

Het aantal inwoners in de woonplaats Didam is met 340 personen gestegen van 16.640 in 2013 tot 16.980 in 2020 (dat is 2,04%). Het aantal inwoners is het aantal personen zoals op 1 januari in het bevolkingsregister vastgelegd.

Hoe is de Bijland ontstaan?

De Bijland is volgens hem een uniek Natura 2000-gebied, ontstaan door kleiwinning voor de steenfabrieken. Naast open water zijn ooibossen en moerassen ontstaan. Volgens Martens gedoogde de oude gemeente Rijnwaarden eerst twaalf camperplaatsen.

Waar staat Zevenaar bekend om?

Tijdens carnaval is Zevenaar bekend onder de naam Boemelburcht. De diverse carnavalsoptochten en -feesten trekken duizenden bezoekers uit de regio. Vooral frühschoppen, op de maandag van carnaval, is een groot feestevenement.

Heeft Zevenaar stadsrechten?

Zevenaar, in het Liemers dialect uitgesproken als Zaender, kreeg in 1487 stadsrechten van de Kleefse hertog Johan II.

Waar komt de naam Zevenaar vandaan?

Geschiedenis. De oudst zeker bekende naam uit de 11e eeuw voor Zevenaar is Subenhara, maar dat werd al in de laat-feodale tijd Seventer. De naam komt ook terug in de middeleeuwse Burght Sevenaer. Deze mag niet worden verward met Huis Sevenaer, dat op een andere locatie aan de oostzijde van het stadscentrum is gelegen.

Hoe groot is Didam?

13,57 mi²
Didam/Area

Welke gemeente is Didam?

De gemeente Montferland ligt in het oosten van Nederland (provincie Gelderland), direct aan de Duitse grens. ‘s-Heerenberg en Didam zijn de levendige centra van de regio, maar ook de kleine pittoreske dorpjes zijn zeker een bezoek waard. Grotere plaatsen in de omgeving zijn Doetinchem (15 km) en Arnhem (30 km).

Back To Top