Is je Studenten OV geldig op Bevrijdingsdag?

Is je Studenten OV geldig op Bevrijdingsdag?

Vrij reizen: van vrijdag 12.00 tot maandag 04.00 uur. op feestdagen 04.00 uur tot 04.00 uur de volgende dag. vanaf 12.00 uur op de donderdag vóór Goede Vrijdag, de dag vóór Koningsdag, de dag vóór Bevrijdingsdag en de woensdag vóór Hemelvaart.

Is Studenten OV geldig op Hemelvaartsdag?

Hemelvaart is een officiële feestdag Omdat Hemelvaartsdag in Nederland een feestdag is gelden er andere regels dan normaal voor de ov studentenkaart. Officiële feestdagen worden als weekend gezien, waardoor weekendstudenten gratis reizen en Weekstudenten niet. Weekstudenten reizen wel met korting.

Is je Studenten OV geldig op Koningsdag?

Koningsdag is in Nederland een officiële feestdag. Omdat Koningsdag een officiële feestdag is reis je met je week OV studentenkaart op saldo. Dit betekent dat het aan te raden is om je saldo van te voren te controleren, zodat je niet de trein mist. Je reist wel met korting.

Is mijn studenten OV geldig in de herfstvakantie?

Je kunt dus als weekstudent doordeweeks gratis reizen met je studenten OV-chipkaart, terwijl je als ook doordeweeks op saldo reist. Andersom geldt dat weekstudenten in het weekend betalen en weekendstudenten niet. Alleen op Eerste Kerstdag en Tweede Kerstdag gelden er andere regels, omdat dit officiële feestdagen zijn.

Is mijn studenten OV geldig in de zomervakantie?

Studenten met een weekendabonnement reizen gratis van vrijdag 12.00 uur tot maandagochtend 04.00 uur in de zomerperiode. Je reist op saldo met korting als je doordeweeks gaat reizen in de daluren.

Is je Studenten OV geldig in de vakantie?

Een weekabonnement is niet geldig in de vakantie, waardoor je slechts met reductietarief kunt reizen, terwijl een weekend studenten OV in de vakantie wel geldig is, zodat studenten met een weekend OV-chipkaart ook in de vakanties gratis kunnen reizen. …

Is Studenten OV geldig in vakantie?

Een weekabonnement is niet geldig in de vakantie, waardoor je slechts met reductietarief kunt reizen, terwijl een weekend studenten OV in de vakantie wel geldig is, zodat studenten met een weekend OV-chipkaart ook in de vakanties gratis kunnen reizen.

Is mijn studenten OV geldig in de meivakantie?

Tijdens de meivakantie reis je gewoon met je studentenreisproduct zoals je gewend bent. Er zijn tijdens de meivakantie wel feestdagen waarmee je rekening moet houden. Tijdens feestdagen gelden er namelijk andere regels voor de geldigheid van je studentenreisproduct, zie meer hierover onder het kopje feestdagen.

Is de studenten OV vandaag geldig?

van vrijdag 12.00 tot maandag 04.00 uur. op feestdagen 04.00 uur tot 04.00 uur de volgende dag.

Doet je Studenten OV het in de meivakantie?

Kun je in de vakantie met je studenten OV reizen?

Studenten met een weekend OV kunnen wel gratis reizen in de vakantie, in tegenstelling tot studenten met een week OV-chipkaart. Dit geldt echter alleen in de weekenden. Je hoeft dus alleen saldo op je OV-chipkaart te zetten ials je doordeweeks gaat reizen met je weekend OV.

Is OV-chipkaart geldig?

Geldigheid OV-chipkaart Zowel een persoonlijke als een anonieme OV-chipkaart is vijf jaar geldig. Daarna verloopt je kaart en moet je de kaart vervangen.

Back To Top