Wat moet je doen als je fiets gestolen wordt?

Wat moet je doen als je fiets gestolen wordt?

Is uw fiets gestolen? Doe dan aangifte bij de politie. De politie maakt een proces-verbaal op. Ook komt uw fiets in het fietsdiefstalregister te staan.

Hoe vind je een gestolen fiets terug?

Dat doet u in een politiebureau, of nog eenvoudiger: online via Police on Web. Stel dit niet uit, de aangifte moet namelijk binnen de 24 uur ingediend zijn.

Wat gebeurt er als je een fiets steelt?

Diefstal van een fiets is strafbaar gesteld in de artikelen 310 e.v. Wetboek van Strafrecht. Naar wettelijke omschrijving staat hier een maximale gevangenisstraf van 4 jaren op gesteld. het openbreken van een slot) wordt de maximale gevangenisstraf verhoogd naar 6 jaren.

Is een gestolen fiets verzekerd?

Je inboedelverzekering dekt de diefstalschade van je fiets als deze uit jouw woning of schuur is gestolen. Er zijn verzekeraars die als voorwaarde stellen dat jouw fiets op slot stond. Kun je niet aantonen dat je fiets op slot stond? Dan keren die verzekeraars dus geen schadevergoeding uit.

Hoe werkt een fietsendief?

De dief kan de fiets eenvoudig oppakken en meenemen. Elders zal de fietsendief het slot in alle rust kunnen verwijderen. Juist een slot waarmee de fiets ergens aan vast staat, bepaalt of de fiets meegaat of niet. De fiets zelf werkt dan als breekijzer voor het slot: een goedkoop beugelslot knalt open.

Waar worden gestolen fietsen aangeboden?

Wil je een tweedehands fiets kopen? Controleer dan altijd eerst in ons register!

Gestolen eigendom Diefstal locatie
Gestolen Fiets Highlander ING kantoor La Vie Utrecht, Lange Viestraat, Utrecht, Nederland
Gestolen Fiets Cortina U4 transport ND3 Hilversum, Nederland
Gestolen Fiets Stella Jumbo, Nijlandstraat, Assen, Nederland

Is mijn fiets verzekerd bij diefstal?

Is uw fiets gestolen uit uw woning of schuur? Dan valt het in de meeste gevallen onder uw inboedelverzekering. U moet wel kunnen aantonen dat uw fiets op slot stond en dat de schuur/woning, waar de fiets in stond, op slot zat.

Wat doet de politie met een gestolen telefoon?

De politie maakt na je een aangifte een proces-verbaal op, wat je nodig hebt als je eventueel een claim indient bij een verzekeraar. Ook als je niet verzekerd bent, doe je er goed aan om aangifte te doen. De kans is misschien klein, maar misschien vindt de politie je telefoon terug.

Is een gestolen fiets kopen strafbaar?

Je kunt een boete, taakstraf of gevangenisstraf krijgen als je een gestolen product koopt (bijvoorbeeld een fiets) en de politie dit ontdekt. Het kopen (of verkopen) van gestolen goederen is namelijk strafbaar, het heet heling.

Is mijn racefiets verzekerd?

Voor mountainbikes en racefietsen geldt een eigen risico van 10% van het verzekerd bedrag bij diefstal. Bijna alle fietssoorten hebben €25,- eigen risico bij schade. Bij een kapotte fiets die niet meer gerepareerd kan worden (total loss) betaal je €0,- eigen risico.

Back To Top