Wat verdien je als leraar Engels?

Wat verdien je als leraar Engels?

Een docent engels in Nederland verdient gemiddeld € 3.230 bruto per maand. Salarissen variëren van € 2.750 (laagste) tot € 3.715 (hoogste).

Welke vakken heb je nodig voor Engels docent?

Meer dan voor de klas staan: Dit ga je leren docent Engels

 • de Engelse taal perfect beheersen;
 • veel over de Engelse cultuur, literatuur en geschiedenis;
 • een didactisch duidelijke, goed gestructureerde les voorbereiden en geven op verschillende niveaus;
 • omgaan met leer-, gedrags- en sociaal-emotionele problemen;

Wat verdient een mbo leraar?

Een docent mbo in Nederland verdient gemiddeld € 3.555 bruto per maand. Salarissen variëren van € 3.025 (laagste) tot € 4.090 (hoogste).

Hoe word je leraar Engels?

Hoe word je een Leraar Engels? De meeste Docenten Engels hebben een 1e of 2e graads HBO Opleiding Engelse Taal gevolgd (tegenwoordig Bachelor/Master of Education in English Language). Ook is het mogelijk een WO Onderwijsmaster Engels te volgen aan de Universiteit (gelijk aan een 1e graads opleiding).

Hoe noem je een docent in het Engels?

de docente

de docent (m) the mentor ; the master ; the tutor ; the teacher ; the instructor
de docent the lecturer
docent teacher

Waarom docent Engels worden?

Een docent Engels is verantwoordelijk voor het onderwijzen van de Engelse taal aan leerlingen en/of studenten, wat betrekking kan hebben op verschillende scholen en niveaus. De Engelse taal wordt door veel mensen als tweede taal gesproken en is een belangrijke taal voor Nederlanders.

Wat is een Engels studie en wat kan ik er mee?

Afgestudeerden Engelse Taal en Cultuur komen dikwijls terecht in het onderwijs, in de communicatie, bij de overheid en bij uitgeverijen in beroepen als:

 • tolk/vertaler.
 • docent.
 • beleidsmedewerker.
 • persvoorlichter/woordvoerder.
 • pr-adviseur.
 • voorlichter.
 • communicatiemanager.

Wat verdient een docent Hogeschool?

In het hbo zit bijna 80 procent van de docenten in schaal 11 of 12, met een salaris tussen de 3.561 en 5.564 euro. Toch zit een aanzienlijk aantal hbo-docenten (9 procent) in schaal 10. Het plafond van die schaal is 4.192 euro. Dat salaris is dus vergelijkbaar met dat van een leerkracht in het basisonderwijs.

Wat verdient een conrector?

Het landelijk gemiddelde salaris voor een Conrector in Nederland is € 73.246 per jaar.

Wat verdient een docent netto?

Als startend leerkracht op een basisschool verdien je volgens onze Salaris Check gemiddeld een maandloon van € 2.680 bruto. Netto houd je daarvan € 2.053 over.

Wat doet een docent Engels?

Wat doet een docent Engels? Voor docenten geldt specifiek dat ze lesgeven in de vaardigheden luisteren, lezen, spreken en schrijven in de Engelse taal. Behalve reguliere toetsen horen daar ook mondelinge overhoringen bij.

Back To Top