Kan terugtrekkend tandvlees herstellen?

Kan terugtrekkend tandvlees herstellen?

Teruggetrokken tandvlees is een aandoening waarbij de wortels van je tanden bloot komen te liggen en daardoor kwetsbaarder worden. Een lichte vorm van teruggetrokken tandvlees kun je zelf prima behandelen. Wanneer teruggetrokken tandvlees daarentegen te ernstig wordt, is het alleen nog te herstellen met een ingreep.

Welke tandpasta voor terugtrekkend tandvlees?

TERUGTREKKEND TANDVLEES STOPPEN Overstappen naar een tandpasta zoals parodontax dagelijkse fluoride tandpasta kan helpen tegen, en voorkomt bloedend tandvlees. parodontax is 4x keer effectiever dan een gewone tandpasta in het verwijderen van tandplak*, dit helpt tegen en voorkomt bloedend tandvlees.

Wat doet roken met tandvlees?

Roken en tandvleesziekten Bij rokers is ontstoken tandvlees minder gemakkelijk te zien. Omdat nicotine zorgt voor vernauwde bloedvaten, bloedt het tandvlees minder snel. Parodontitis is een bacteriële infectieziekte die ontstaat door ontstoken tandvlees, veroorzaakt door tandplak.

Hoe kan je tandvlees versterken?

Gelukkig is het niet moeilijk om het gezond te houden: door twee keer per dag twee minuten goed je tanden te poetsen, ragers te gebruiken en eventueel iets extra’s te doen, houd je je tandvlees gezond en sterk. Voor extra advies kun je het beste naar je tandarts of mondhygiënist gaan.

Waardoor krijg je terugtrekkend tandvlees?

Wanneer u altijd te hard poetst of een verkeerde poetsmethode en/of tandenborstel gebruikt, dan kan het tandvlees zodanig beschadigd raken dat het terugtrekt. Ook tandvleestontsteking, parodontitis, kan zorgen voor teruggetrokken tandvlees. Soms zijn de wortels van de voortanden bedekt met een dun laagje bot.

Wat is terugtrekkend tandvlees?

Het tandvlees ligt normaal netjes rond de tanden en kiezen. Wanneer u teruggetrokken tandvlees heeft dan komen de wortels bloot te liggen. Hierdoor zijn de wortels kwetsbaar en gevoelig. Teruggetrokken tandvlees kan ontstaan door onder andere parodontitis of te hard poetsen.

Hoe verzorg je ontstoken tandvlees?

Wat te doen bij ontstoken tandvlees?

  1. Je tanden en tandvlees schoonmaken (en hierdoor tandplak verwijderen) door tandenstokers en ragers te gebruiken;
  2. Je mond regelmatig (vooral na maaltijden) spoelen met antibacterieel mondwater of een zoutoplossing (½ theelepel zeezout in een glas warm water);

Kan tandarts zien of je rookt?

Rookaanslag is vaak bruin maar soms ook gitzwart. Vooral sigaren staan bekend om hun hardnekkige aanslag. Vaak is de aanslag te zien op de voortanden maar is vaak veel erger aan de binnenzijden van tanden en kiezen. Deze aanslag is de kleurstof die in de rook zit die in het tandsteen is getrokken.

Wat is het effect van roken?

Teer kan leiden tot bronchitis, longemfyseem, longkanker en keel-, slokdarm- en strottenhoofdkanker. Koolmonoxide leidt tot verminderde conditie, aderverkalking, hartklachten (angina pectoris, hartinfarct), herseninfarct en hersenbloeding. Nicotine leidt tot verslaving en een verhoogde bloeddruk.

Wat moet je doen als je last hebt van je tandvlees?

Poets minimaal twee keer per dag met een fluoridehoudende tandpasta. Kies daarnaast een tandenborstel die het best bij jouw gebit past. Pijnlijk tandvlees kun je tevens voorkomen door -naast het tandenpoetsen- te flossen, stokeren of rageren, soms aangevuld met een mondspoelmiddel of tongschraper.

Wat moet je doen als je tandvlees ontstoken is?

Wat te doen bij ontstoken tandvlees?

  • Je tanden en tandvlees schoonmaken (en hierdoor tandplak verwijderen) door tandenstokers en ragers te gebruiken;
  • Je mond regelmatig (vooral na maaltijden) spoelen met antibacterieel mondwater of een zoutoplossing (½ theelepel zeezout in een glas warm water);
Back To Top