Milloin narttukoira sterilisoidaan?

Milloin narttukoira sterilisoidaan?

Tähystysleikkauksessa sterilisaatio suoritetaan 1–3:n (0,5–3 cm) haavan kautta. Leikkauksen aikana vatsaontelo täytetään hiilidioksidilla paremman näkyvyyden aikaansaamiseksi. Kun narttukoira sterilisoidaan tähystämällä, siltä poistetaan yleensä vain munasarjat ja kohtu jätetään paikalleen.

Milloin nartukoira steriloidaan?

Narttukoiria steriloidaan klinikoilla enenevissä määrin. Nartun sterilaatioleikkauksessa koiralta poistetaan perinteisesti munasarjat ja kohtu, mutta viime vuosina on yleistynyt leikkausmenetelmä, jossa poistetaan ainoastaan munasarjat.

Miten sterilointi auttaa koiraa nukkumaan?

Sterilointi voi ennaltaehkäistä tiettyjen sairauksien (esim. epilepsia, diabetes) laukeamista narttukoiralla tai vähentää niiden oireita, mikäli koira on jo sairastunut. Itse leikkaukseen ja nukutukseen liittyy aina omat riskinsä.

Mikä on koiran sterilisaatio?

Koiran sterilisaatio. Koiran sterilisaatio on rutiinitoimenpide. Narttukoiran sterilisaatiossa koiralta poistetaan munasarjat ja mahdollisesti kohtu tai osa siitä. Steriloitu narttu ei voi tulla tiineeksi, eikä sillä ole enää kiima-aikoja eli juoksuja.

Miten koira-klinikalla steriloidaan?

Koira-Kissaklinikalla sterilaatioita tehdään sekä tähystämällä, että perinteisesti avoleikkauksessa. Tähystyssterilaation etuna on pienemmät haavat, vähäisempi pehmytkudoksen vaurioituminen sekä nopeampi toipumisaika.

Miten harkitset narttukoirasi sterilaatiota?

Tähystämällä steriloitujen lemmikkien toipuminen on nopeaa, ja niiden tarvitsema kipulääkitys huomattavasti vähäisempää kun avona leikkattujen. Näinollen etenkin käyttö- ja urheilukoirille suositellaan tähystyssterilaatiota jolloin saadaan lyhennettyä treenistä poissaoloaika. Kun harkitset narttukoirasi sterilaatiota muista seuraavat asiat:

Back To Top