Vad aer inte bra foer kaniner att aeta?

Vad är inte bra för kaniner att äta?

Ge inte din kanin potatis, avokado, lökväxter, citrusfrukter och rabarber. För många kaniner fungerar pellets utmärkt som godis. Frukt och vissa grönsaker bör undvikas då det innehåller mycket socker.

Varför dog min kanin?

Viruset har en hög virulens och dödar värden i de flesta fall. Några av de vanligaste symptomen är förstorad lever, blödningar, kraftig viktminskning och slutligen kvävning innan dödsfall. Smittade kaniner som överlever kan utveckla antikroppar och kan på så vis inte bli smittade av viruset igen.

Vad gör jag om min kanin är dålig i magen?

Den vanligaste orsaken är att kaninen utfodras felaktigt. De flesta sällskapskaniner utfodras med diverse kanin/gnagarblandningar som innehåller olika typer av frön, sädesslag, cornflakesliknande komponenter samt pellets. Utöver detta brukar de få frukt, bröd och andra mjöl/sädesprodukter av sina ägare.

Kan kaniner få diarre?

Äkta diarré med vattentunn avföring är ett mycket allvarligt och akut tillstånd. Vätskeförlusten gör att kaninen snabbt blir uttorkad och överväxt av sjukdomsframkallande bakterier i tarmen leder till toxinbildning som kan vara orsak till hastiga och dramatiska dödsfall.

Hur mycket ska en kanin äta?

Kaniner upp till 8 månaders ålder kan ha fri tillgång till pellets, eftersom de fortfarande växer. Efter 8 månaders ålder kan de få följande underhållsmängd. Kanin som väger 1-2 kg ges 1/8 dl dagligen. Kanin som väger 2,5-3,5 kg ges 1/4 dl dagligen.

Hur många år blir en kanin?

Europeisk kanin: 9 år
Rabbit/Lifespan

Hur vet man om en kanin är sjuk?

Uppsök veterinär om du observerar flöde från ögon, näsa, vulva, eller om kaninen tappar aptiten, blir dämpad, får diarré, lutar huvudet åt ena sidan, tappar balansen, eller får ansträngd andning.

Hur mycket hö ska en kanin ha?

Räkna med minst lika mycket hö som kaninen är stor. Höet ska ha god kvalitet och bytas ut dagligen. Servera det från en hö-grind så det inte smutsas ned. Kaninen bör också få cirka 250 gram bladgrönsaker per kilo kroppsvikt.

Vad ska man göra om en kanin inte äter hö?

Ett annat sätt att locka djuret att äta hö är att fukta det för att dra fram smakämnena. Man kan lägga höet i ett durkslag och ånga det 7-8 minuter över en gryta med kokande vatten. Tänk på att fuktigt hö bör tas bort vid dagens slut om det inte ätits.

Kan en kanin få mens?

Ägaren märker att något är på tok när kaninen har flytningar eller blödningar från könsvägarna. Symptomdebut brukar var vid 3-4 års ålder. Det är inte ovanligt att kaninen verkar må helt bra för övrigt. Men det kan vara vanskligt att vänta med att uppsöka veterinär framför allt om det förekommer blödningar.

Back To Top