Hoe lang buikpijn na spiraal?

Hoe lang buikpijn na spiraal?

Het is normaal dat je na de plaatsing buikkrampen of een zeurend gevoel in de onderbuik krijgt. Onregelmatig bloedverlies komt ook voor omdat het lichaam moet wennen aan het spiraaltje. Deze klachten kunnen 3 tot 6 maanden duren, hierna is het lichaam gewend aan het spiraaltje.

Kan je buikpijn krijgen van spiraal?

Rugpijn en/of buikpijn gedurende de eerste maanden. Bij aanhoudende krampende pijn de arts waarschuwen. Mogelijk wordt het spiraaltje door de baarmoeder uitgestoten. In ernstige gevallen kan de arts het nodig vinden om het spiraaltje te laten verwijderen.

Hoe lang klachten na plaatsen Mirena?

Na het plaatsen kan er wat vaginaal bloedverlies optreden sommige vrouwen voelen zich wat misselijk of draaierig. Neem dan extra rust. Ook kun je 1-2 dagen menstruatie-achtige klachten houden.

Hoe lang bloedverlies na spiraal?

Indien een hormoonhoudend spiraal (Mirena) is geplaatst, is het gebruikelijk dat het bloedverlies nog enkele weken als een soort gekleurde afscheiding kan aanhouden. U hoeft hierover niet eerder dan 6 weken na uw polikliniekbezoek contact op te nemen, tenzij u koorts hebt en heftige buikpijn.

Hoe weet je of je spiraal niet goed zit?

Als u een hard stukje in de baarmoedermond voelt, dan is dat het pootje van de spiraal. Het spiraaltje zit dan niet meer goed in uw baarmoeder. Gebruik dan tijdelijk een condoom en maak een afspraak bij uw huisarts.

Waarom buikpijn na spiraal?

Het plaatsen van een spiraaltje kan kortdurend een krampende pijn onder in de buik geven, vergelijkbaar met een menstruatie. Dit komt doordat de baarmoeder in rechte positie wordt gebracht. Deze pijn gaat meestal binnen een paar minuten weer weg.

Hoe lang mag je geen seks hebben na spiraal?

Controle na 6 weken De huisarts beoordeelt dan of het spiraaltje goed zit. Pas na deze controle weten we helemaal zeker of het spiraaltje veilig is. Daarom raden we u aan om deze periode geen seks te hebben of om extra bescherming te gebruiken, zoals een condoom.

Welk hormoon heeft Mirena af?

Hoe werkt Mirena hormoonspiraal? Het hormoonspiraaltje wordt in de baarmoedermond geplaatst. Hier geeft het spiraal een kleine hoeveelheid van het hormoon progestageen af. Deze hormonen spelen een belangrijke rol voor de vruchtbaarheid.

Waarom bloeden na spiraal?

Na het plaatsen kun je wat bloedverlies hebben. Dit komt van de baarmoedermond af. Ook gaat de baarmoeder reageren op de spiraal en de hormonen die ervan worden afgegeven (bij een hormoonspiraal). Hierdoor kun je in de eerste weken tot ongeveer 3 maanden regelmatig doorbraakbloedingen hebben, ook wel spotting genoemd.

Back To Top