Hoe voorkom ik witte vlieg?

Hoe voorkom ik witte vlieg?

Veel tuiniers zweren bij bepaalde afweerplanten. Ze plaatsen een of meer planten in de serre, eventueel in pot, en die houden door hun geur de witte vlieg weg. Afrikaantjes, basilicum, siertabak worden vaak genoemd, maar zegekruid (Nicandra physaloides) is het effectiefst.

Wat zijn witte kleine vliegjes?

De witte vlieg is een wit vliegje met doorzichtige vleugels. Witte vliegen, ook bekend als Aleyrodidae, zijn zachte, gevleugelde insecten die nauw verwant zijn aan bladluizen en wolluizen. Ze zijn in vrijwel elke regio te vinden, maar ze zijn zo klein dat ze meestal goed verstopt en niet te zien zijn.

Hoe lang leeft een witte vlieg?

De volledige levenscyclus van de witte vlieg ligt tussen de 15 en 40 dagen. Dit is afhankelijk van milieuomstandigheden, met name van de temperatuur, aangezien de eieren zich sneller tot een volwassen vlieg ontwikkelen als de temperatuur hoger is.

Hoe herken je witte vlieg?

Je kunt de witte vlieg prima herkennen met het blote oog. De kleine witte vliegjes zijn één tot drie millimeter groot. Ze zitten voornamelijk op de jonge bladeren aan de bovenkant van de plant. Bij grote hoeveelheden kun je een witte wolk zien opstijgen als je aan de plant schudt.

Wat doet een witte vlieg?

De witte vlieg vind je vaak terug aan de onderkant van bladeren van planten, waar ze hun eitjes achterlaten. Dankzij hun toxische speeksel en de kleverige afscheiding die ze produceren, beschadigen ze de bladeren van jouw kamerplanten en tuinplanten.

Hoe bestrijd je witte bladluis?

Spuit de planten in met een mengsel van half water en half spiritus en de bladluis zal snel zijn verdwenen. Een beproeft recept is 20 ml groene zeep, 20 ml spiritus met een liter water mengen. Een aftreksel van tabak in water is ook een goed middel.

Hoe kom ik van die hele kleine vliegen af?

Maak zelf een fruitvliegenval

  1. Neem een schoteltje met een stukje fruit en dek het af met plasticfolie. Prik in het midden een klein gaatje.
  2. Azijn is je redder in nood. Neem een potje en vul het met een beetje azijn en afwasmiddel.
  3. Vul een bakje met wat water en bakkersgist. De vliegjes houden van de gistingsgeur.

Hoe lang leeft een Rouwvlieg?

Een volwassen rouwvlieg leeft maar ongeveer twee dagen. De vrouwtjes leggen echter zo’n 200 larven per keer in de potgrond, waardoor het snel kan uitgroeien tot een plaag.

Hoe ontstaat witte vlieg?

Hoe herken je trips?

De zwarte, bruine of gele, transparante tripsen worden niet groter dan 2 mm en hebben kleine vleugeltjes. Als een trips volwassen is herken je ‘m vooral aan de strepen die dwars over het lijfje lopen en zijn vleugeltekening. Larven herken je aan hun gele, witachtige kleur en ze leven dicht op elkaar.

Hoe behandel je bladluis?

Wat helpt tegen bladluis?

Een mix van water en afwasmiddel doet wonderen! Ook kan je knoflook, rode peper en citroensap mixen met water. Dit zouden de luizen niet lekker vinden en dus vertrekken. Je kan ook andere planten in de tuin zetten om zo de bladluizen weg te lokken van je mooie plant.

Back To Top