Is een blinde darm ontsteking gevaarlijk?

Is een blinde darm ontsteking gevaarlijk?

De blinde darm kan plotseling ontstoken raken. Wanneer dit het geval is, handelt de arts zo snel mogelijk: hij verwijdert het ontstoken deel. Met deze operatie wordt voorkomen dat een blindedarmontsteking uitgroeit tot een buikvliesontsteking, wat levensgevaarlijk is.

Waar is je blindedarm?

De pijn bij een blindedarmontsteking zit meestal rechtsonder in de buik. De pijn kan er opeens zijn en wordt steeds erger. U voelt zich ziek. Bel uw huisarts of huisartsenpost bij deze klachten.

Kan appendicitis overgaan?

Een blindedarmontsteking gaat niet vanzelf over. Hoe langer je met een ontstoken blindedarm blijft rondlopen, hoe vervelender en gevaarlijker het wordt.

Hoe lang duurt blinde darm ontsteking?

Meestal kunt u na één tot drie dagen weer naar huis. U kunt dan meestal weer normaal eten en drinken. Als u vanwege buikvliesontsteking antibiotica moet krijgen, kan de opname in het ziekenhuis langer duren (tot 7 dagen). Als u weer naar huis gaat, krijgt u een afspraak mee voor controle op de polikliniek.

Hoe lang duurt het herstel van een blinde darm operatie?

Binnen 2 tot 4 weken geneest deze wond. Bij een blinde darm perforatie kan een buikvliesontsteking ontstaan. U krijgt dan antibiotica via het infuus. Bij deze operatie gebruikt de chirurg een laparoscoop (‘kijkbuis’) en speciale instrumenten om de blindedarm te verwijderen via (meestal drie) kleine sneetjes.

Waar zit de pijn bij blindedarmontsteking?

De pijn bij een blindedarmontsteking zit meestal rechtsonder in de buik. De pijn wordt steeds erger.

Kun je poepen met blinde darm ontsteking?

Een blindedarmontsteking ontstaat waarschijnlijk doordat de verbinding van de blindedarm met de dikke darm wordt afgesloten. Dit kan gaan om een hard klontje ontlasting. Als je te weinig vezels eet, kunnen gemakkelijk klontjes ontlasting ontstaan.

Hoe voorkom je blindedarmontsteking?

Let op je voeding. Een gebalanceerd dieet aanhouden is essentieel om je goed te voelen en te zorgen dat je darmen ook in goede gezondheid zijn. En het zal ook helpen om blindedarmontsteking te voorkomen. Probeer meerdere keren per dag te eten, maar in kleinere hoeveelheden, in plaats van twee maaltijden per dag.

Wat is de blinde darmontsteking?

Bij een blindedarmontsteking is niet de blinde darm, maar het wormvormig aanhangsel ontstoken. Het wormvormig aanhangsel wordt ook wel appendix genoemd. Dit betekent ‘aanhangsel’ in het Latijn. De blinde darm bevindt zich ter plaatse van de overgang van de dunne darm naar de dikke darm. Dat is rechtsonder in de buik.

Waar bevindt de blinde darm zich?

De blinde darm bevindt zich ter plaatse van de overgang van de dunne darm naar de dikke darm. Dat is rechtsonder in de buik. De blinde darm is echter erg beweeglijk doordat hij zo lang en dun is. De ligging kan daarom iets veranderen.

Back To Top