Kan een Nederlands huwelijk in het buitenland ontbonden worden?

Kan een Nederlands huwelijk in het buitenland ontbonden worden?

Echtscheiding buiten Nederland Of een in Nederland gesloten huwelijk in een ander land kan worden ontbonden, hangt af van de regels van het betrokken land. Voor juridisch advies kan je contact opnemen met een advocaat in het betreffende land.

Wat is register huwelijk en echtscheiding?

In het huwelijksgoederenregister staan huwelijkse voorwaarden en partnerschapsvoorwaarden. In het register staan ook aanvragen van echtscheiding en de ontbinding van een geregistreerd partnerschap. U kunt de gegevens in het huwelijksgoederenregister gratis bekijken.

Hoe lang duurt het voordat een echtscheiding is ingeschreven?

Als de rechter uitspraak heeft gedaan in uw zaak, krijgen u en uw (ex-)partner een echtscheidingsbeschikking toegestuurd. Die beschikking moet u binnen 6 maanden laten inschrijven in de registers van de burgerlijke stand van de gemeente waar het huwelijk is gesloten.

Kan ik in het buitenland scheiden?

Bij een scheidingsprocedure in het buitenland heeft u mogelijk Nederlandse aktes en documenten nodig. Het kan zijn dat u deze geschikt moet maken voor gebruik in het land waar u wilt scheiden. U heeft dan meestal eerst een Nederlandse legalisatie nodig. Uw document krijgt dan een bepaalde stempel of sticker.

Kan je trouwen als je nog getrouwd bent?

Je kan met iemand anders gaan samenwonen, ook al ben je nog getrouwd. Waar je wel op moet letten is dat als je getrouwd bent in gemeenschap van goederen, deze gemeenschap zal blijven bestaan. Die gemeenschap eindigt pas met een echtscheiding.

Hoe kan ik achterhalen of iemand getrouwd is?

Je kunt dan de informatie opvragen bij de rechtbank van het arrondissement waar je bent getrouwd, maar er is een makkelijkere manier. Je kunt de gegevens namelijk ook online inzien via het Huwelijksgoederenregister op rechtspraak.nl. Het register is voor iedereen toegankelijk.

Hoe kom ik achter een trouwdatum?

Huwelijksbijlagen zijn bij veel archieven te raadplegen op microfiche. De vindplek is af te leiden van het jaar en het aktenummer uit de huwelijksakte. Gelukkig zijn er ook al veel verfilmde huwelijksbijlagen online beschikbaar op de website FamilySearch.

Hoe lang duurt inschrijving scheiding bij gemeente?

Nadat jullie alle documenten hebben opgestuurd gaat een ambtenaar de echtscheidingsakte inschrijven in de registers van de Burgerlijke stand. Dit kan een paar weken duren.

Waar kan ik mijn trouwdatum vinden?

De burgerlijke stand maakt akten op van belangrijke gebeurtenissen in uw leven. Zoals geboorte, huwelijk, echtscheiding, geregistreerd partnerschap, beëindiging geregistreerd partnerschap en overlijden. U kunt een afschrift of uittreksel van deze akten aanvragen bij de gemeente waar de akte is opgemaakt.

Hoe kun je scheiden in Nederland?

U vraagt een echtscheiding aan met een verzoekschrift, dat u via uw advocaat aan de rechtbank stuurt. Hetzelfde geldt voor een scheiding van tafel en bed of ontbinding van het huwelijk na een scheiding van tafel en bed.

Back To Top