Is het veilig om naar Hurghada te reizen?

Is het veilig om naar Hurghada te reizen?

De resorts worden op hun beurt goed beveiligd, waardoor een vakantie Egypte veilig is en u met een gerust gevoel vakantie kunt vieren. Daarnaast is het reisadvies, afgegeven door het Ministerie van Buitenlandse zaken, voor Hurghada en andere badplaatsen niet negatief, dus een verblijf hier is zeker mogelijk.

Hoe zijn de mensen in Egypte?

Egyptenaren zijn erg gastvrij, ook tegen vreemden. Egyptenaren zijn niet zo direct als westerlingen. Ook hebben ze niet zoveel haast als wij. Een veelgehoord antwoord is dan ook ‘Insha Allah’; als Allah het wil.

Is het veilig om naar Tunesie te gaan?

Veiligheid Tunesië In heel Tunesië kunnen terroristische aanslagen voorkomen. Westerlingen en toeristen kunnen hier het doelwit van zijn. Houd hier rekening mee en ben extra waakzaam op drukke toeristische plekken. Er is kans op een terroristische aanslag en er is criminaliteit aanwezig in de stad.

Hoe veilig is Cairo?

Vanuit de Nederlandse overheid geldt voor de belangrijkste toeristische gebieden (Caïro, Luxor, de badplaatsen aan de Rode Zee en de Nijlroute tussen Luxor en Aswan) geen negatief reisadvies meer.

Is het veilig om naar Jordanie te reizen?

Ondanks de onrust in de buurlanden Syrië en Irak, is Jordanië wel degelijk een veilig land om naar af te reizen. Wel wordt het in Jordanië afgeraden om alleen naar de grensgebieden met Syrië en Irak te gaan als het noodzakelijk is. De rest van Jordanië is dus veilig en ideaal om een rondreis te maken.

Wat is het verschil tussen Nederland en Egypte?

Egypte in tijdzone UTC +2. Wat is het tijdsverschil tussen Nederland en Egypte? – Tijdens onze zomertijd is er geen tijdsverschil met Egypte. – Tijdens onze wintertijd is het in Egypte 1 uur later.

Wat gebruiken de Egyptenaren?

1) In Egypte eten en groeten ze altijd met hun rechterhand, want die is rein. Ze zullen nooit hun linkerhand gebruiken om te eten, want die gebruik je na je toiletbezoek. Ook voor het aanpakken en aangeven van dingen, gebruik je beter niet je linkerhand.

Wanneer moet u een test doen in Egypte?

Als u een noodzakelijke reis maakt naar Egypte bent u bij aankomst verplicht een negatieve PCR-test te tonen. Het negatieve Corona testresultaat mag maximaal 72 uur oud zijn. Deze testverplichting geldt niet voor een directe aankomst in Sharm el Sheikh, Hurghada, Taba, Marsa Allam en Marsa Matrouh.

Welke paspoort moet u meenemen naar Egypte?

Als u naar Egypte reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt legitimeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen. Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land. U heeft een visum nodig. U kunt dit nagaan bij de ambassade van Egypte in Den Haag.

Wat zijn terroristische aanslagen in Egypte?

Terroristische aanslagen in Egypte blijven overal mogelijk. Aanslagen zijn voornamelijk gericht tegen politie of militaire doelwitten, Kopten, maar ook burgerdoelwitten of buitenlandse toeristen. De prijsverhogingen van juni 2018 (openbaar vervoer, benzine, gas, elektriciteit en water) leidden tot beperkt en gematigd protest.

Wanneer moet Egypte verlaten worden?

Om te voorkomen dat het coronavirus zich verder verspreidt komen alle vluchten van en naar Egypte voor de periode van 19 tot en met 31 maart 2020 te vervallen. Het advies is om Egypte, nu het nog kan, te verlaten via reguliere lijndiensten. Neem contact op met uw luchtvaartmaatschappij of met uw touroperator.

Back To Top