Is woon werk prive of zakelijk?

Is woon werk prive of zakelijk?

Met woon-werkverkeer bedoelt de Belastingdienst het heen en weer reizen van de woonplaats naar een vaste werkplaats en dit wordt gezien als een zakelijke rit. De afstand van de woning naar het werk (woon-werkverkeer) wordt voor de bijtelling geheel als zakelijk aangemerkt.

Wat geldt als woon-werkverkeer?

Met woon-werkverkeer bedoelen wij het heen en weer reizen van de woon- of verblijfplaats naar een vaste werkplaats. Reizen van en naar andere plaatsen dan de hiervoor bedoelde vaste werkplaats of het bedrijfsadres gelden niet als woon-werkverkeer.

Wat kosten prive gebruik auto van de zaak?

Het voordeel van het privégebruik van een auto van de zaak is meestal 22 procent van de catalogusprijs van de auto. De werkgever telt per loontijdvak, bijvoorbeeld per maand als de werknemer het loon per maand krijgt, een evenredig deel van het voordeel bij het loon. Dit is de bijtelling.

Hoeveel km mag je prive rijden met zakelijke auto?

Met een bedrijfsauto mag u jaarlijks maximaal 500 kilometer privé rijden. Wanneer u meer dan 500 kilometer per jaar privé rijdt, dan moet u voor dit gebruik extra kosten afdragen.

Wat zijn zakelijke ritten?

Bij het vaststellen van de aard van een rit moet gekeken worden naar het doel/de bestemming. Dus als een werknemer met zijn auto van de zaak van kantoor naar een klant rijdt dan is dit overduidelijk een zakelijke rit. Zowel de rit naar kantoor in de ochtend als de rit naar huis ‘s avonds worden als zakelijk aangemerkt.

Wat valt onder Privekilometers?

Simpelweg zijn privé kilometers de kilometers die niet voor het werk gereden worden met de auto van de zaak. Met een auto van de zaak kan een werknemer tot in het redelijke (zoals overeengekomen met de werkgever) overal privé naar toe rijden.

Wat wordt verstaan onder zakelijke kilometers?

Iedere kilometer die je voor jouw onderneming in de auto rijdt is zakelijk. Ongeacht in welke auto je dit doet. De Belastingdienst maakt alleen een onderscheid tussen een privé- en een bedrijfsauto.

Hoeveel kost een auto van de zaak?

Maandelijkse kosten: Hoeveel het u netto gaat kosten is afhankelijk van de hoogte van uw inkomen. Valt de top van uw inkomen volledig in de 42 procent schijf, dan kost het u maandelijks: €733,32 x 42 procent = €307,99 plus de eigen bijdrage die u moet betalen aan de werkgever kost het u totaal: €407,99.

Hoeveel bijtelling auto van de zaak?

Berekenen

Bijtellingspercentages auto v/d zaak
51-82 g/km 21% 22%
83-106 g/km 21% 22%
V/a 107 g/km 25% 22%
Ouder dan 15 jaar, zie: youngtimers 14% – 35% 17% of 35%

Hoeveel km mag ik prive rijden zonder bijtelling?

Wanneer je besluit om je auto buiten de bijtelling te houden, mag je deze niet meer dan 500 kilometer per jaar (oftewel nog geen 10 km per week) privé rijden.

Is een auto van de zaak voordelig?

Voor werknemers is een auto van de zaak meestal aanzienlijk goedkoper dan een eigen auto. De inkomstenbelasting over het privégebruik is heel vaak veel lager dan de kosten van de auto. Dat geldt ook als de werkgever een bijdrage voor privégebruik eist. Een auto van de zaak blijft in veel gevallen voordelig.

Wat is een zakelijke kilometer?

Back To Top