Wat geef je iemand die zijn rijbewijs heeft gehaald?

Wat geef je iemand die zijn rijbewijs heeft gehaald?

Proficiat met je rijbewijs. Het is ook niet gek dat je het gehaald hebt. Je hebt lang genoeg kunnen oefenen! Het is dan toch eindelijk gebeurd.

Kan je gelijk je rijbewijs aanvragen?

Goed dat je bent geslaagd voor je praktijkexamen auto (B), motor (A) of auto met aanhanger (BE), gefeliciteerd! We begrijpen dat je meteen wilt rijden, maar dat mag pas als je je rijbewijs hebt opgehaald bij je gemeente. De dag na je examen kun je het rijbewijs persoonlijk aanvragen bij jouw gemeente.

Hoe lang duurt het om een rijbewijs te maken?

Na 5 werkdagen is uw rijbewijspasje klaar. U heeft maximaal 3 maanden de tijd om het pasje op te halen. Dit moet u persoonlijk doen. In een aantal gemeenten bestaat de mogelijkheid om het rijbewijs thuis te laten bezorgen.

Wat doen na geslaagd theoretisch rijexamen?

Wat nu? Als je geslaagd bent voor het theoretisch rijexamen krijg je een formulier “Aanvraag om een voorlopig rijbewijs”. Dit formulier laat je niet toe te rijden! Hiervoor moet je houder en drager zijn van een voorlopig rijbewijs.

Kan het zijn dat je rijbewijs eerder klaar is?

Het is ook mogelijk om je rijbewijs sneller in jou bezit te hebben. Dit kan door middel van een spoedaanvraag. Bij de gemeente waar je het rijbewijs op de normale manier aanvraagt kan je ook de spoedaanvraag doen. Een spoedaanvraag is duurder dan een normale aanvraag.

Hoe lang duurt aanvraag rijbewijs Belgie?

Het duurt 3 tot 5 werkdagen voor u het nieuwe rijbewijs kunt afhalen. Kostprijs: ± 25 euro. Dit verschilt van gemeente tot gemeente. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Federale Overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer via [email protected] (opent in uw e-mail applicatie) of 02 277 31 11.

Wat heb ik nodig om mijn rijbewijs te halen?

Voor het aanvragen van uw rijbewijs neemt u mee

  • Uw vorige rijbewijs, óók al is deze verlopen.
  • Als u (nog) geen rijbewijs hebt of als uw rijbewijs verlopen is, neemt u een geldig paspoort of identiteitskaart mee.
  • Een nieuwe pasfoto volgens de eisen van de overheid.
  • Uw pinpas (het liefst pinnen, contant betalen kan).

Wat na 2 keer niet geslaagd rijexamen?

Als u 2 keer na elkaar niet slaagt voor het praktijkexamen moet u minimaal 6 uur rijles volgen bij een erkende rijschool (PDF bestand opent in nieuw venster). Slaagt u nadien nogmaals 2 keer niet, dan moet u opnieuw 6 uur rijles volgen.

Wat als je theoretisch rijbewijs vervalt?

Als je voorlopig rijbewijs meer dan 3 jaar vervallen is, kan je helemaal opnieuw starten met de rijopleiding en een nieuw voorlopig rijbewijs van 18 of 36 maanden aanvragen. Vroeg je na het verval van je vorige voorlopige rijbewijs een voorlopig rijbewijs ‘M12’ aan, dan telt dat niet mee in de wachtperiode van 3 jaar.

Hoe snel is een spoedaanvraag rijbewijs?

Wil je geen 5 tot 6 werkdagen wachten op je rijbewijs? Dan kun je een spoedaanvraag doen bij je gemeente. In dat geval kun je het rijbewijs meestal de volgende werkdag ophalen.

Hoeveel kost het om een rijbewijs te halen?

De kosten voor een rijbewijs zijn gemiddeld bijna €2.400 (volgens CBR-onderzoek onder examenkandidaten in 2019). Om het rijbewijs te halen, betaal je aan je rijschool en aan het CBR. De totale kosten hangen af van het aantal rijlessen en het aantal keren dat je examen doet.

Back To Top