Wat is een inkomende creditnota?

Wat is een inkomende creditnota?

Het tegenovergestelde van een creditnota is een debetnota. Je hebt een uitgaande en een inkomende creditnota het verschil is dat een uitgaande uit je eigen bedrijf komt en dat je uitstuurt naar een ander bedrijf een inkomende creditnota is dat uit een ander bedrijf vertrekt en naar jou toekomt.

Wat moet er op een creditnota staan?

Zo moet een creditnota de datum van de uitreiking bevatten, net zoals de naam en de gegevens van de leverancier, de naam en de gegevens van de klant, het bedrag excl. btw, de aangerekende btw, het btw-percentage en het totaal bedrag incl. btw.

Wat zijn inkomende retouren?

Het retourrecht of herroepingsrecht kennen we voornamelijk als onderdeel van het consumentenrecht. Het geeft consumenten het recht om af te zien van de aankoop van een op afstand gekocht goed. Hierdoor kunnen ze het bij ontvangst eerst uittesten.

Wat is een interne creditnota?

Een creditfactuur of creditnota is een factuur waarbij de ondernemer die leveringen of diensten verricht, achteraf een vermindering van de vergoeding verleent.

Hoe bereken je de creditnota?

Hoe maakt u een creditnota?

  1. Stap 1: verwijs naar de eerder verzonden factuur door het factuurnummer te vermelden.
  2. Stap 2: vermeld een negatief factuurbedrag (minteken voor het bedrag) op de factuurregels.
  3. Stap 3: bij de factuuromschrijving geeft u de reden aan voor het versturen van de creditnota.

Wat is een credit factuur?

Zodra je een factuur hebt verstuurd, mag je deze niet meer wijzigen – ook niet in overleg met je klant. In zulke gevallen stuur je je klant een creditfactuur, ook wel creditnota genoemd. Met een creditfactuur geef je aan dat je klant de eerder ontvangen factuur niet of niet volledig hoeft te betalen.

Hoe ziet een creditnota er uit?

Een creditfactuur ziet er in principe hetzelfde uit als een gewone factuur. Het belangrijkste verschil is dat het bedrag op een creditfactuur negatief is. Daarnaast staat er bovenaan vaak (in hoofdletters) vermeld dat het om een creditfactuur gaat. Verder verwijst een creditfactuur altijd naar de originele factuur.

Wat is een creditnota Belgie?

Een creditnota is een ‘negative’ factuur. Het is een bewijs dat aangeeft dat de leverancier geld terugstort aan een klant. Dit kan het gevolg zijn van een fout in een voorgaande factuur of een volumekorting die verband houdt met een reeks van aankopen die in het verleden plaatsvonden.

Wat is een aankoopfactuur?

Een verkoopfactuur is een factuur die men verstuurt wanneer er een product of dienst is geleverd aan een andere onderneming, dit is wettelijk verplicht.

Hoe verwerk je een creditnota?

Je kunt creditnota’s op de volgende drie manieren verwerken in je administratie:

  1. Je leverancier betaalt je het creditbedrag terug. Je legt een nieuwe creditfactuur vast.
  2. Creditnota verrekenen met een oude inkoopfactuur.
  3. Creditnota verrekenen met een nieuwe inkoopfactuur.

Hoe werkt een credit factuur?

https://www.youtube.com/watch?v=07txq3kAvDc

Back To Top