Wat kost een vaste trap?

Wat kost een vaste trap?

De kosten van een vaste trap naar zolder gaat vanaf €1.500. Dit is voor een rechte vaste trap. Wanneer er een draai in de trap zit gaat het bedrag omhoog. Een onder- of boven kwart trap gaat vanaf €2.000 en een dubbelkwart trap (onder en boven) vanaf €2.500,-.

Wat kost een vlizotrap?

De kosten

Soort Vlizotrap Gemiddelde prijs
Houten vlizotrap €85 – €400
Metalen vlizotrap €200 – €600
Installatie vlizotrap €200 – €400

Wat kost een trapgat zagen?

Prijsoverzicht trap plaatsen

Object Prijsindicatie
Inmeten trap € 50,- – € 75,-
Constructieberekening voor trapgat € 300,- – € 400,-
Trapgat maken in vloer hout € 400,- – € 500,-
Trapgat maken in vloer beton € 1.300,- – € 1.500,-

Wat is een vaste trap?

Een rechte trap of kwartslag trap staat op meerdere plekken vast en is dus steviger dan een spiltrap. Ook zorgt de vorm ervoor dat je de trap makkelijker op en af kunt lopen. Helaas past het niet in alle gevallen en moet je soms toch terug naar een spiltrap.

Wat kost een draaitrap?

Een spiltrap is duurder dan een rechte trap, maar goedkoper dan een wenteltrap of een houten trap met onder- of bovenkwart. De kosten van het laten plaatsen van de trap zijn afhankelijk van je wensen. Een spiltrap inclusief het laten plaatsen van de trap kost tussen de € 1.500 en € 3.000.

Wat kosten trappen?

Prijs trap volgens model

Model trap Richtprijs, inclusief plaatsing
Steektrap €1500 – €5000
Draaitrap v.a. €2000
Wenteltrap v.a. €3000
Zwevende trap €4000

Wat kost een trapgat zagen in beton?

Ons starttarief is 150 euro. Daar kunnen we kleine klussen al voor uitvoeren. Voor omvangrijkere werkzaamheden wordt de prijs uiteraard wat hoger.

Wat kost verplaatsen trap?

Vaak is het plaatsen van een nieuwe trap binnen één dag gedaan. In complexe gevallen, bijvoorbeeld wanneer het verwijderen van de oude trap problemen oplevert, duurt het iets langer. De gemiddelde prijs voor een nieuwe trap is € 2.475 waarvan ongeveer € 250 is voor het leveren en plaatsen van de nieuwe trap.

Wat is een Halfslag trap?

Een ruimte besparende én mooi uitziende trap; de halfslag trap. Deze trap draait als het ware 180 graden naar boven toe en heeft één spil. De twee kwarten in een halfslag trap komen boven elkaar uit.

Wat betekent Vlizo?

Een vlizotrap (oorspronkelijk vliezotrap) of vlieringtrap, ook wel afgekort als Vlizo, is een uitschuifbare of opvouwbare trap die in veel woningen die na de Tweede Wereldoorlog werden gebouwd naar de vliering of de zolder leidt. Vandaar de naam vlizotrap (een lettergreepwoord dat duidt op de vliering/zolder-trap).

Wat kost een rechte Steektrap?

Kenmerkend voor een steektrap is de rechte vorm zonder draaiingen. De kostprijs van een rechte, open steektrap van vurenhout begint ongeveer bij € 1500 (inclusief installatie). Luxueuzere houtsoorten zoals eik merbau zijn gevoelig duurder (vanaf € 4000 tot € 5000). Lees hier meer over een steektrap.

Back To Top