Wat moet ik doen als mijn OV-chipkaart verlopen is?

Wat moet ik doen als mijn OV-chipkaart verlopen is?

Een OV-chipkaart is vijf jaar geldig. Daarna kun je er niet meer mee reizen. Een persoonlijke kaart kun je online voor € 7,50 vernieuwen via je OV-chipaccount. Je ontvangt dan een nieuwe kaart waar je abonnementen en producten weer op staan.

Kan een OV-chipkaart verlopen?

Een OV-chipkaart is vijf jaar geldig. Daarna kun je er niet meer mee reizen. Een persoonlijke kaart kun je online voor € 7,50 vernieuwen via je account. Je ontvangt dan een nieuwe kaart waar je abonnementen en producten weer op staan.

Hoe krijg ik geld terug van een verlopen OV-chipkaart?

Je kunt de kaart opsturen met het formulier Teruggave saldo persoonlijke OV-chipkaart (pdf). Wij gaan dan met speciale apparatuur proberen of we je kaart nog kunnen uitlezen. Als dat lukt en er staat nog saldo op je kaart, storten we dat binnen 15 dagen op je bankrekening.

Hoe lang is een OV-chipkaart geldig?

Tot deze datum kun je de OV-chipkaart gebruiken. Na deze datum doet de kaart het niet meer. Een persoonlijke OV-chipkaart is vijf jaar geldig. Een anonieme OV-chipkaart is vanaf de productiedatum vijf jaar geldig.

Wat als je OV-chipkaart kapot is?

Meld je OV-chipkaart online defect en vraag een vervangende kaart aan. Een vervangende kaart kost € 11 en is vijf jaar geldig. Je ontvangt de kaart binnen drie werkdagen.

Wat kun je doen met een OV-chipkaart?

De OV-chipkaart is het betaalmiddel voor het openbaar vervoer in Nederland. Je laadt de kaart op met een saldo in euro’s of je zet er een reisproduct op zoals een maandabonnement voor woon-werkverkeer of een trajectkaart. Aan het begin van je reis check je in en aan het einde check je weer uit.

Kan OV-chipkaart niet vervangen?

Een anonieme OV-chipkaart kan niet vervangen worden, maar alleen worden beëindigd. Download het formulier Beëindiging defecte anonieme OV-chipkaart en restitutie saldo (pdf) en stuur het op.

Hoeveel kost een vervangende OV-chipkaart?

De kosten voor een vervangende kaart na verlies, diefstal, defect door schuld en wijziging persoonlijke gegevens zijn € 11.

Hoe krijg ik mijn geld terug van NS?

Een aanvraag indienen via Mijn NS is ook mogelijk. Log dan in op Mijn NS en klik vervolgens op het tabblad ‘Los kaartje’. Ook als de hogesnelheidslijn deel uitmaakte van jouw reis (Intercity direct of de intercity Den Haag-Eindhoven via Breda), kun je online een aanvraag indienen.

Hoeveel geld op anonieme OV kaart?

Hoe hoog is het instaptarief van de OV-chipkaart?

Instaptarief Bus, tram, Randstadrail en metro NS trein
Anonieme OV-chipkaart €4,00 €20,00
Persoonlijke OV-chipkaart €4,00 €20,00
Persoonlijke OV-chipkaart met Voordeelurenabonnement €4,00 €10,00
Studenten OV-chipkaart (buiten het abonnement) €4,00 €10,00

Wat zijn de kosten van een OV-chipkaart?

Prijs OV-chipkaart De verkoopadviesprijs van een OV-chipkaart is vastgesteld op € 7,50. Vervoerders kunnen zelf bepalen welke prijs zij de reiziger in rekening brengen. Kijk voor actieprijzen bij je ov-bedrijf.

Waar is de OV-chipkaart geldig?

De OV-chipkaart is het vervoerbewijs voor het openbaar vervoer in Nederland. Met een OV-chipkaart op zak hoef je niet meer na te denken over strippenkaarten, metro- of treinkaartjes. Met één kaartje in de trein, tram, bus en metro.

Back To Top