Welk straalmiddel voor hout?

Welk straalmiddel voor hout?

Scorex® is en straalmiddel gemaakt van gegranuleerde hoogovenslakken (calcium silicaat straalgrit). Scorex® is geschikt als straalmiddel voor alle vormen van conventionele corrosiebescherming op vrijwel alle oppervlakken zoals metaal, steen/beton, hout, verwijdering van walshuid, roest, oude verflagen, vuil etc.

Wat kost een Zandstraalmachine?

Het is mogelijk om zelf materiaal te huren en je gevel te zandstralen. Het huren van een zandstraalmachine kan al vanaf €100 per dag. Hou echter wel rekening met het feit dat zandstralen je gevel onherstelbaar kan beschadigen. Je kunt het dus het beste aan een specialist overlaten.

Welk straalmiddel?

Straalmiddel: de hardheid

straalmiddel hardheid (Moh) levensduur (cycles)
Stalen shot 8
Stalen grit 8
Plastic straalmiddel 3-4 8-10
Stauroliet 7-7,5

Hoeveel bar voor stralen?

De luchtdruk is afhankelijk van de straalunit en het type straalmiddel: Voor een straalketel adviseren wij een werkdruk van 4 bar waarmee u tevens de slijtage aan de slijtdelen beperkt. Voor een straalcabine adviseren wij een werkdruk tot 2 tot 4 bar wanneer u met glasparel straalt.

Wat is de prijs van Luchtgommen?

Luchtgommen: prijs per m2 Luchtgommen is goedkoper dan zandstralen en bovendien gaat het ook sneller. Let op, de prijs hangt af van het oppervlak, de lagen die verwijderd moeten worden en hoe hardnekkig die zijn. Gemiddeld kan je rekenen op een prijs tussen de € 20 en € 40 per m².

Wat kost stralen per uur?

Een veel gehanteerd uurloon ligt tussen € 120,00 en € 125,00 per uur.

Wat is een Straalketel?

Een straalketel is een drukketel waar je straalmiddel in gooit. Door de luchtstroom van je compressor spuit je straalmiddel tegen de ondergrond, dit kan een hard straalmiddel zijn bv grit maar ook een heel zacht straalmiddel bv soda.

Welke compressor nodig om te zandstralen?

Wat heb ik nodig om te zandstralen met een compressor? Om te zandstralen heb je een compressor, een zandstraalapparaat en schuurmiddelen nodig. Voor zandstralen heb je een krachtige compressor nodig met een tankinhoud van minimaal 100 liter met een benodigde output van 270 liter per minuut.

Wat voor zand voor zandstralen?

Zandstraalzand is zand dat op hoge temperatuur verwarmd is, zodat het eruitziet als zeer kleine brokjes glas. Hierdoor heeft het een hogere sterkte of ‘breekwaarde’ waardoor niet het zand, maar het te zandstralen stuk zal afbrokkelen. Zandstraalzand kun je kopen bij de bouwboer in je streek, in zakjes van 40 of 50 kg.

Back To Top