Hoe snel groeit moerbei?

Hoe snel groeit moerbei?

De moerbeiboom groeit langzaam en geeft meestal pas vruchten na 6 – 8 (10) jaar. De bomen kunnen heel oud worden (100 jaar en meer), mits de gepaste groeiomstandigheden. Men kan gezaaide en gestekte planten kopen, maar soms ook bomen die geënt zijn op de onderstam Morus alba (witte moerbei).

Hoe moerbei leiden?

De opgaande twijgen in het begin leiden en vastbinden om zo het bladerdak mooi gesloten te krijgen. De jaren daarna knip je elk jaar de lange opgaande twijgen weg. Dat mag je het hele jaar door doen. Zodra nodig pak je de snoeischaar en ga je knippen.

Hoe ver zet je dakplatanen uit elkaar?

Bomen, welk soort dan ook, moeten minimaal 2 meter uit de erfgrens met de buren geplant worden. Daarnaast is het voor dak- en leiplatanen prettig als ze een flink plantgat krijgen, zodat ze goed breeduit kunnen wortelen. De plantafstand tussen dakplatanen kan 4 tot 6 meter bedragen.

Hoe hoog wordt Moerbei?

Moerbei

witte moerbei zwarte moerbei
Hoogte: 13-17 meter 4-6 meter
Omtrek: 1-3 meter 1-2,5 meter
Leeftijdverwachting: > 100 jaar >100 jaar
Kroonvorm: rond, dicht rond tot schermvormig, dicht

Hoe Moerbei stekken?

Vermeerderen kun je de moerbei het gemakkelijkst door te stekken. Dat gaat als volgt: je knipt in mei takken in stukken van 22-30 cm en zorgt ervoor dat er minstens 3 knoppen aan zitten. Die stop je in vochtige aarde. De takjes zullen gauw wortelen.

Is Moerbei eetbaar?

Ja inderdaad. Naast de witte en zwarte heb je ook nog de rode moerbei (Morus rubra) die eveneens eetbare vruchten produceert. De vruchten van de papiermoerbei hebben zowel rijp als onrijp een grote sierwaarde en kunnen net zoals moerbei geconsumeerd worden. Meestal wordt de boom puur voor zijn sierwaarde aangeplant.

Back To Top