Waarom negatief reisadvies Egypte?

Waarom negatief reisadvies Egypte?

Naast de verhoogde kans op politieke onrust en terroristische aanslagen is het ook goed om rekening te houden met de criminaliteit in Egypte. Dit komt door de armoede en de verslechterende economische situatie. Criminaliteit komt vooral voor in de grote steden, badplaatsen en bij toeristische trekpleisters.

Is Cairo veilig?

Vanuit de Nederlandse overheid geldt voor de belangrijkste toeristische gebieden (Caïro, Luxor, de badplaatsen aan de Rode Zee en de Nijlroute tussen Luxor en Aswan) geen negatief reisadvies meer.

Hoe veilig is het in Marsa Alam?

De afgelopen twee maanden is de veiligheidssituatie in Egypte verbeterd. Vooral rondom de toeristische trekpleisters, waaronder Cairo, Marsa Alam, Hurganda, El Gouna en Sharm El-Sheikh. Op bovenstaande kaart is te zien dat de risicofactor in deze gebieden is gedaald van oranje naar geel.

Is het veilig om naar Hurghada te reizen?

De resorts worden op hun beurt goed beveiligd, waardoor een vakantie Egypte veilig is en u met een gerust gevoel vakantie kunt vieren. Daarnaast is het reisadvies, afgegeven door het Ministerie van Buitenlandse zaken, voor Hurghada en andere badplaatsen niet negatief, dus een verblijf hier is zeker mogelijk.

Is Egypte al veilig?

De veiligheidssituatie in Egypte is de afgelopen jaren verbeterd maar er is in het hele land een kans op politieke onrust. Ook is er een risico op terroristische aanslagen. De overheid neemt extra veiligheidsmaatregelen.

Heeft Griekenland een negatief reisadvies?

De Griekse regering neemt maatregelen om verspreiding van het coronavirus (COVID-19) in Griekenland te beperken. De volgende maatregelen zijn ingesteld: Voor hun binnenruimtes laten horecagelegenheden, bars, theaters en bisocopen van 16 juli 2021 tot 31 augustus 2021 alleen gevaccineerde bezoekers toe.

Hoe veilig zijn de Malediven?

De grote meerderheid van de reizen naar de Malediven verlopen zonder problemen. Kleine criminaliteit, verlies of diefstal van paspoort en zwem- of duikongevallen zijn de meest voorkomende problemen. De overheidsmaatregelen hebben mogelijk een invloed op routes tussen de Maldiven en China.

Is het veilig om naar Tunesie te gaan?

Veiligheid Tunesië In heel Tunesië kunnen terroristische aanslagen voorkomen. Westerlingen en toeristen kunnen hier het doelwit van zijn. Houd hier rekening mee en ben extra waakzaam op drukke toeristische plekken. Er is kans op een terroristische aanslag en er is criminaliteit aanwezig in de stad.

Wat is beter Hurghada of Sharm el Sheikh?

Sharm is wat nieuwer en luxueuzer. Het is een beetje Las Vegasachtig met veel casino’s en lichtjes. Wel een gezellig centrum met veel restaurantjes en winkelmogelijkheden. Hurghada is wat ouder, maar de laatste jaren flink opgeknapt.

Is Egypte veilig om op vakantie te gaan?

Wat mag je niet meenemen naar Egypte?

Wat mag mee teruggenomen worden? Producten die bij aankomst in Egypte vrij ingevoerd zijn mogen ook weer mee teruggenomen worden. Het is echter verboden levensmiddelen en drugs uit Egypte mee te nemen. Goud en zilver mag men alleen in zeer kleine hoeveelheden en voor persoonlijk gebruik meenemen.

Hoe zijn de mensen in Egypte?

Egyptenaren zijn erg gastvrij, ook tegen vreemden. Egyptenaren zijn niet zo direct als westerlingen. Ook hebben ze niet zoveel haast als wij. Een veelgehoord antwoord is dan ook ‘Insha Allah’; als Allah het wil.

Wat is een reisadvies voor Egypte?

Naar Egypte reizen vanuit Nederland tijdens corona: code oranje (reisadvies) Op dit moment geldt er een oranje reisadvies voor Egypte in Nederland. Dit betekent dat het Nederlanders wordt afgeraden om naar Egypte te gaan voor niet noodzakelijke reizen. Dit is een reisadvies, geen reisverbod.

Welke paspoort moet u meenemen naar Egypte?

Als u naar Egypte reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt legitimeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen. Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land. U heeft een visum nodig. U kunt dit nagaan bij de ambassade van Egypte in Den Haag.

Waarom reizen vanuit België naar Egypte?

Naar Egypte reizen vanuit België tijdens corona: kleurcode rood (reisverbod) In België wordt er een ander kleurcodesysteem gehanteerd, waarbij de kleurcode ‘rood’ staat voor het verbieden van niet-essentiële reizen naar Egypte.

Wanneer moet u een test doen in Egypte?

Als u een noodzakelijke reis maakt naar Egypte bent u bij aankomst verplicht een negatieve PCR-test te tonen. Het negatieve Corona testresultaat mag maximaal 72 uur oud zijn. Deze testverplichting geldt niet voor een directe aankomst in Sharm el Sheikh, Hurghada, Taba, Marsa Allam en Marsa Matrouh.

Back To Top