Wat betekent MijnOverheid?

Wat betekent MijnOverheid?

Op MijnOverheid kunt u uw berichten van de overheid ontvangen en uw persoonlijke gegevens inzien. Zo kunt u digitale post van de overheid ontvangen in de Berichtenbox. Bijvoorbeeld een aanslag van de Belastingdienst, of een brief van de gemeente dat het tijd is om uw paspoort te verlengen.

Hoe inloggen bij MijnOverheid?

Op de website van MijnOverheid kunt u inloggen met uw DigiD. Kies daar of u wilt inloggen via de DigiD app of met uw gebruikersnaam en wachtwoord. U kunt MijnOverheid alleen gebruiken nadat u uw persoonlijke voorkeuren heeft ingesteld.

Hoe werkt de berichtenbox van MijnOverheid?

De Berichtenbox is een persoonlijke brievenbus voor digitale post van de overheid. De digitale post wordt versleuteld via een beveiligde verbinding verstuurd. Ook vertrouwelijke gegevens en berichten met rechtsgevolgen zoals beschikkingen kunnen veilig verstuurd worden.

Waar woon ik DigiD?

Via MijnOverheid.nl kunt u controleren met welke gegevens u staat ingeschreven in de BRP. U kunt inloggen met uw DigiD. Na het inloggen klikt u op Identiteit. Vervolgens klikt u door naar uw persoonsgegevens.

Wat is de berichtenbox?

De Berichtenbox is uw persoonlijke brievenbus waarin u digitale post van de overheid ontvangt.

Is MijnOverheid veilig?

Het gebruik van de website MijnOverheid is veilig. MijnOverheid heeft diverse technische maatregelen genomen. Hierdoor heeft u een veilige verbinding met MijnOverheid. Mensen die misbruik willen maken van uw gegevens kunnen niet meekijken met wat u doet op Mijnoverheid.

Waar vind ik de berichtenbox MijnOverheid?

Digitale post in de Berichtenbox Al die berichten komen in de digitale brievenbus van de overheid terecht: de Berichtenbox. Die is te vinden op MijnOverheid.nl of in een speciale app.

Hoe berichtenbox activeren?

Ga hiervoor naar het instellingenmenu van uw telefoon of tablet en kies voor Berichtgeving (iOS) of Meldingen (Android) en selecteer de Berichtenbox app….

  1. Log in op uw eigen MijnOverheid-account;
  2. Open de Berichtenbox;
  3. Kies in het blok ‘Gemachtigd voor’ de naam van degene van wie u berichten wilt lezen.

Hoe deactiveer ik mijn berichtenbox?

Ga hiervoor naar het instellingenmenu van uw telefoon of tablet en kies voor Berichtgeving (iOS) of Meldingen (Android) en selecteer de Berichtenbox app. U kunt hier de instellingen naar wens aanpassen.

Hoe lang woon ik op mijn adres?

Voor of na 1994

Aanvragen Levertijd
Online Het uittreksel wordt na ongeveer 3 maanden opgestuurd. De postbezorging kan daarna 2 dagen duren.
Bij een Stadsloket: niet mogelijk
Per post Het uittreksel wordt na ongeveer 3 maanden opgestuurd. De postbezorging kan daarna 3 dagen duren.

Waar kan ik zien wat mijn adres is?

Uw gegevens bij de overheid bekijken U kunt onder meer de volgende gegevens zien: uw persoonsgegevens uit de Basisregistratie Personen (BRP); uw voertuiggegevens bij de RDW; de perceel- of eigendomsgegevens van uw huis bij het Kadaster.

Wat zijn mijn berichten?

In de app leest u de berichten die in uw Berichtenbox op MijnOverheid staan. U ontvangt een melding op uw telefoon of tablet als er nieuwe post is. Voor Apple gebruikers is dit de Apple App Store en voor Android gebruikers is dit de Google Play store.

Back To Top