Welke RD waarde voor kruipruimte?

Welke RD waarde voor kruipruimte?

Volgens het Bouwbesluit 2012 moeten de kruipruimte van renovatieprojecten minimaal een Rc-waarde halen van 3,5 m2K/W halen. De Rd-waarde geeft het vermogen aan van een isolatiemateriaal om het doorlaten van warmte tegen te gaan. Koop je dus een isolatiemateriaal dat een Rd-waarde bezit van 3,5 m².

Wat is het beste materiaal voor vloerisolatie?

De beste vloerisolatie is nieuwe isolatie van het hoogste niveau. Op dit moment is PIR, de moderne variant van PUR schuim, vaak de beste isolatie voor de vloer. EPS en XPS, twee kunststof isolatie mogelijkheden, zijn het beste als je onder de vloer last hebt van vocht of water.

Welke isolatiewaarde vloer?

Voor vloerisolatie kunt u het best isolatiemateriaal gebruiken met een minimale isolatiewaarde (Rd) van 3,3 m2K/W voor het materiaal. Gaat u naast de vloer isoleren ook vloerverwarming plaatsen? Dan is de minimale isolatiewaarde: 5 m2K/W.

Wat kost vloerisolatie met vloerverwarming?

De kosten

Kostenpost Bijzonderheden Prijs per m2
Purschuim Drukvast, voor onder de vloerverwarming als extra isolatie of als hoofdisolatie. €25 – €35
Isolatiebeton Voor extra isolatie wordt dit onder de vloerverwarming gestort. Alleenstaand isoleert het niet voldoende. €30 – €40

Welke RD-waarde bij vloerverwarming?

Bij vloerverwarming is een hoge isolatiewaarde erg belangrijk. De Rc-waarde van uw vloerisolatie moet minstens 3,5 zijn. Een isolatiewaarde van 5 is uiteraard nog beter. Juist omdat de verwarming in uw vloer verwerkt zit kan alleen een goede, dikke isolatielaag de warmte in uw woning houden.

Wat voor RD-waarde?

Een Rd-waarde (ook wel R-waarde genoemd) is de warmteweerstand van een isolatiemateriaal. De Rd-waarde geeft dus het isolerend vermogen van de isolatie aan. Hoe hoger dit getal, hoe meer warmte wordt binnengehouden. De Rd-waarde is de, door de fabrikant aangegeven, isolatiewaarde van een materiaal.

Hoe kun je het beste je vloer isoleren?

De makkelijkste manier om je vloer heel goed te isoleren is met isolatiemateriaal tegen de onderkant van je vloer. Dat betekent wel dat je een kruipruimte moet hebben die minimaal 35 cm hoog is én een ingang heeft. Anders kun je niet onder de vloer ‘kruipen’ om het isolatiemateriaal vast te maken.

Wat gebruik je voor vloerisolatie?

Vloerisolatie platen: vaak wordt gekozen om de vloer te isoleren met platen met een hoge drukvastheid (bv. XPS-, EPS-, PIR- of PUR-isolatieplaten). Bij deze methode is wel nog een uitvullaag nodig (om leidingen weg te werken) waardoor de vloeropbouw al snel hoger wordt.

Wat voor soort vloerisolatie?

Vloerisolatie materialen

  • PUR schuim. PUR schuim is een veelgebruikt materiaal voor vloerisolatie en heeft een zeer hoge isolatiewaarde.
  • Thermoskussens/Folie.
  • Isolatieplaten.
  • Minerale en natuurlijke wol.
  • Glaswol (opgespoten)
  • EPS parels en chips.
  • Isolatiematrassen.
  • Liever geen schelpen.

Wat zijn de kosten voor vloerisolatie?

De totale kosten van vloerisolatie zijn gebaseerd op een prijs per m2 en een starttarief. Dit starttarief van vloerisolatie varieert van 1025 tot 1600 euro. De vierkante meter prijs van vloerisolatie varieert tussen 23 euro en 45 euro.

Heb je vloerisolatie nodig bij vloerverwarming?

Door de vloer te isoleren voorkomt u onnodig warmteverlies. Bij vloerverwarming is isolatie zelfs nog belangrijker dan bij vloeren zonder vloerverwarming, omdat de vloer zelf warmer is en ook meer warmte kan verliezen als deze niet of slecht geïsoleerd is.

Back To Top