Hoe moet je voor het eerst kussen?

Hoe moet je voor het eerst kussen?

Deel 1: Hoe starten met een kus?

 1. Kijk naar de lippen van de persoon die je wil kussen (héél kort).
 2. Hou je lippen niet gesloten op elkaar. Hou ze voorzichtig van elkaar, waarbij je toch nog genoeg ruimte hebt om te ademen, en eventueel eens op je onderlip kunt bijten.
 3. Zorg dat je mond er aantrekkelijk uitziet.

Hoe begin je met een zoen?

Begin met een zachte zoen met gesloten mond. De tongzoen is een zoen met open mond, maar houd je mond niet open alsof je een varken gaat opeten; open je lippen niet veel, en niet te snel. Voordat je iemand een tongzoen geeft, moet je eerst toestemming vragen.

Wat moet je weten voor je eerste zoen?

Wij geven je tips hoe je die eerste kus zo perfect mogelijk maakt!

 • Perfecte timing. Het lijkt misschien soms zo, maar een eerste kus is nooit toevallig.
 • Zorg ervoor dat je alleen bent met hem.
 • Flirten.
 • Geen afleiding.
 • Mondhygiëne.
 • Waar moeten die handen toch?
 • Ontspannen.
 • Signalen geven.

Wat moet je doen als je gaat zoenen?

Hou je lippen losjes en probeer te ontspannen.

 1. Geef hem één lange kus. Je hoeft nog niets moeilijks te doen om zijn aandacht te krijgen in het begin.
 2. Je grootste doel is om hem je nogmaals te laten zoenen.
 3. Adem rustig in en uit door je neus.
 4. Ga nog niet tongzoenen de eerste keer.

Hoe moet je een kus geven?

Breng je lippen dicht tegen die van je partner aan en doe langzaam je lippen wat van elkaar, terwijl je zijn/haar lippen nog steeds raakt. Hou je lippen altijd zacht en iets geopend als je met je lippen van elkaar kust, ook bij een tongzoen. Je moet zorgen dat jullie lippen tegen elkaar aan blijven.

Hoe moet je goed zoenen als je 13 bent?

Durf oogcontact met hem te maken en doe het vaak, vooral vlak voordat je naar hem toe buigt om hem te zoenen. Hem diep in de ogen kijken voelt niet alleen romantisch, maar je zult ook makkelijker echt contact met hem kunnen maken als jullie elkaar in de ogen kijken.

Is zoenen met of zonder tong?

Tongzoenen. Tongzoenen is eigenlijk gewoon zoenen, maar dan, zoals de naam al zegt, met een beetje tong erbij. Tongzoenen betekent dus niet dat je alleen maar los met jullie tongen om elkaar heen bewegen.

Hoe weet je of je goed kan zoenen?

Sterk oogcontact houden Oogcontact is extreem belangrijk voor een perfecte zoen. Oogcontact vertelt je namelijk of hij ook klaar is om jou te zoenen. Als hij niet wegkijkt en dichterbij komt dan zit je goed.

Hoe lang duurt tongzoenen?

Er werd hen gevraagd hoe lang een kus op de mond zou moeten duren. Ook met tong. Hun gemiddelde antwoord? 10 seconden.

Hoe moet je zoenen Nederlands?

Zoenen begint vaak met kussen: met dichte lippen kus je elkaar op de mond. Je beweegt je lippen en tast die van de ander af. Op een bepaald moment draai je je hoofd een beetje schuin, zodat jullie neuzen elkaar niet in de weg zitten. Je opent je mond en laat langzaam je tong naar binnen gaan.

Wat is de gemiddelde leeftijd om voor het eerst te zoenen?

Zo heeft in 2017 de helft van de jongeren geslachtsgemeenschap gehad op de gemiddelde leeftijd van 18,6 jaar. Vijf jaar eerder, in 2012, was dat 17,1 jaar. De helft van de jongeren tongzoenden voor het eerst op de gemiddelde leeftijd van 15,8 jaar in 2017. In 2012 was dat 14,4 jaar.

Wat is de gemiddelde leeftijd voor tongzoenen?

De leeftijd dat jongeren in Nederland voor het eerst gaan tongzoenen ligt tussen de 11 en 16 jaar. De gemiddelde leeftijd voor tongzoenen is 14 jaar. Ben je ouder dan de gemiddelde leeftijd dat jongeren tongzoenen, maak je geen zorgen, dit komt vanzelf. Wie tongzoenen eerder; jongens of meisjes?

Back To Top