Hoe sluit je een modem aan op glasvezel?

Hoe sluit je een modem aan op glasvezel?

DSL: de meest linker poort is bedoeld voor de zogenoemde DSL/ISRA-kabel. Deze gaat van de DSL-poort op het modem naar het aansluitpunt (ISRA-punt van KPN) in de muur. Gebruik hiervoor altijd de meegeleverde ronde kabels. Glasvezel: de blauwe poort is de WAN poort, deze sluit je aan op de geleverde NTU-kabel.

Hoe aansluiten op glasvezel?

Een monteur van de aannemer zorgt dat de glasvezel in je woning wordt aangesloten. Via een klein gat in de voorgevel wordt de kabel via de kelder of kruipruimte naar binnen gebracht. De kabel wordt daarna aangesloten op een glasvezelmodem. In de meeste gevallen is dat in de meterkast.

Welk modem bij KPN glasvezel?

KPN biedt nu de KPN Box 12 aan. Een nieuw generatie modem dat groener, sneller en gebruiksvriendelijker is. Bovendien maakt het modem gebruik van de nieuwste wifi technologie, namelijk Wifi 6. KPN is daarmee het eerste telecombedrijf in Nederland dat Wifi 6 integreert in het eigen modem.

Kan ik glasvezel zelf aansluiten?

Glasvezel mag NOOIT zelf worden aangesloten, dit heeft ook te maken met de eventuele hoge kosten die in rekening (kunnen) worden gebracht mocht er on verhoop toch een beschadiging aan de fragiele glasvezel ontstaan.

Heb je een modem nodig voor glasvezel?

Voor glasvezel internet heb je een speciaal modem nodig. Het installeren is niet zo moeilijk als het misschien lijkt. Met de installatie door een ervaren monteur heb je binnen no time vliegensvlug internet thuis. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor glasvezel internet.

Wat kost een aansluiting op glasvezel?

De aanleg van het glasvezelnetwerk tot in je huis is gratis. Je moet er wel toestemming voor geven. De kabel wordt tot in huis aangelegd en wordt er een speciaal glasvezelmodem op aangesloten. Vaak is de meterkast een handige plek.

Welke modem voor glasvezel?

#1 Netgear Nighthawk AX8 Dé beste router voor glasvezel van 2021

  • WiFi-standaarden: 802.11ax/ac/g/n.
  • Frequentiebanden: Simultaneous tri-band.
  • MU-MIMO: Ja.
  • Ethernetpoorten: 5.
  • Snelheid 2,4 GHz: 1200 Mbps.
  • Snelheid 5 GHz: 4800 Mbps.

Kan ik zelf KPN aansluiten?

Met KPN Installatiegarantie sluit je zelf je internet en tv aan. Zo sluit je je internet en tv aan op het moment dat het jou het beste uitkomt. En als je extra hulp nodig hebt, dan komt er een monteur bij je langs.

Hoe activeer je glasvezel KPN?

Als je gebruik wilt maken van glasvezel, dan hoef je alleen maar toestemming te geven aan KPN NetwerkNL of Glaspoort voor het plaatsen van de glasvezel aansluiting in de woning. Bij wie je toestemming geeft, hangt af van de partij die in jouw buurt namens KPN glasvezel aanlegt.

Wat is er nodig voor glasvezel?

Het internetten via glasvezel gaat net zoals het nu gaat via netwerkkabels. Aangezien glasvezel beschikt over hoge snelheden, zul je netwerkkabels moeten gebruiken van CAT5e of CAT6. Oudere kabels zullen ook werken, echter zul je dan nooit je maximale snelheid behalen.

Back To Top