Hoeveel kleuren in een huisstijl?

Hoeveel kleuren in een huisstijl?

Doorgaans worden er twee of drie kleuren gekozen voor een huisstijl Dit is sterk en overzichtelllijk en komt de herkenbaarheid tengoede. Het is echter geen must. Er zijn voorbeelden van logo’s die sterk genoeg zijn om meerdere kleuren te dragen. Kijk bijvoorbeeld naar Google, Windows en Ebay.

Welke kleuren logo?

Rood staat voor kracht, passie en opwinding. Geel kent de betekenis van vreugde, vriendelijk en energie. Blauw is de kleur voor loyaliteit, betrouwbaarheid en intelligentie. Paars staat voor nostalgie, mysterie en beschaving.

Wat is de beste kleur voor een website?

Maak je gebruik van buttons of van elementen die moeten opvallen, maak dan gebruik van heldere primaire en secundaire kleuren: rood, groen, oranje of geel. Call to actions met de kleuren zwart, donker grijs, bruin of paars hebben minder goede (lees: veel minder goede!) resultaten als je kijkt naar conversies.

Welke kleuren voor bedrijf?

Zo kies je de perfecte kleuren voor jouw bedrijf

  • Zwart. Wanneer je kiest voor zwart als kleur creëer je een sterk contrast.
  • Grijs. Met grijs creëer je een formaliteit en luxe.
  • Groen. Het gebruik van groen zorgt voor harmonie en wordt vaak geassocieerd met natuur en klimaat.
  • Rood.
  • Paars.

Wat is de beste kleur voor een logo?

Rood wekt het zenuwstelsel op en lokt een breed scala aan gevoelens uit, van liefde en passie tot angst en agressie. Als u echter uw klanten tot beslissende actie wilt duwen en sterke associaties wilt triggeren (en als u niet bang bent om ongewenste emoties te benadrukken), is deze kleur de beste keuze.

Welke kleuren passen bij elkaar logo?

Bijvoorbeeld: blauw + rood = paars. Wanneer je de drie primaire kleuren mengt, spreek je van tertiaire kleuren. Geel Deze kleur past bij de termen vrolijkheid, vrijheid, levenslustig en helpt hij het overwinnen van hindernissen. Te veel geel daarentegen kan tot rusteloosheid en concentratieproblemen zorgen.

Welke kleur is het beste voor een logo?

Welke kleur verkoopt het best?

Rood is de kleur van macht. Het krijgt de aandacht van mensen en het houdt het, dat is waarom het de meest populaire kleur is voor marketing. Maar niet overdrijven! Als je gezien wilt worden als betrouwbaar en cool, dan is blauw de kleur voor jou.

Welke kleur is het beste?

Wil je juist een rustgevend effect creëren, dan kun je beter kiezen voor kleuren die dicht bij elkaar liggen, zoals groen en blauw of oranje en geel.

Welke kleur past bij innovatie?

Oranje. Oranje is de kleur van innovatie, creativiteit, enthousiasme, succes, avontuur en balans. Of het nu gaat om een website, foto of marketingmateriaal, deze kleur voegt een beetje plezier toe. Hoewel deze kleur aanspreekt is het net wat minder krachtig dan de kleur rood.

Waar staat groen voor in een logo?

Groene logo’s worden vaak geassocieerd met duurzaamheid, natuur en gezondheid. De kleur groen is een hele goede keuze als je een bedrijf hebt in natuurlijke producten.

Welke kleur staat voor succes?

Bruin is een beschermende en wijze kleur. In de magie staat bruin voor, oude mensen, bloedverwanten, huis en haard, dieren, gunsten, telepathische krachten, concentratievermogen financiële zaken, succes en bezittingen.

Back To Top