Wat is de betekenis van het Pinksterfeest?

Wat is de betekenis van het Pinksterfeest?

uitstorting van de Heilige Geest, of het begin van de kerk. vijftig dagen na Pasen. Pinksteren (Koinè: Πεντηκοστή, Pentèkostè, “de vijftigste [dag]”) of Sinksen is een christelijke feestdag, waarmee de uitstorting van de Heilige Geest wordt herdacht.

Wat betekent Pinksteren 2021?

Christenen namen de feestdag over omdat ze een gelijkenis zagen met de neerdaling van de Heilige Geest. In beiden gevallen was er een vereniging met God. In 2021 vieren we Pinksteren op zondag 23 mei (Eerste Pinksterdag) en maandag 24 mei (Tweede Pinksterdag).

Hoe komt Pinksteren aan zijn naam?

Het Wekenfeest werd gevierd 50 dagen (7 weken) na Pesach, de joodse uittocht uit Egypte. Christenen namen het Wekenfeest over om de nederdaling van de Heilige Geest te vieren. Het woord “Pinksteren” is afgeleid van de Griekse naam voor het Wekenfeest, “Pentèkostè”, wat “vijftig” betekent.

Wat is uitstorting?

Met Pinksteren wordt traditioneel herdacht dat de apostelen van Jezus werden verlicht door de Heilige Geest in de vorm van vlammende tongen. Dit wordt ook wel de uitstorting van de Heilige Geest genoemd.

Wat is Hemelvaart wikikids?

Hemelvaartsdag is een christelijke herdenking van de hemelvaart van Jezus Christus. De christenen herdenken op deze dag de opvaring van Jezus naar de Hemel. Pinksteren volgt 10 dagen later als de Heilige Geest komt in de leerlingen van Jezus.

Wat doe je met Pinksteren?

Dagje uit met Pinksteren 2021

  1. Op Stap met Karavaan. Maak de theatrale ontdekkingsreiziger in je wakker!
  2. Hoge Veluwe Trotsmarkt.
  3. Dag van het Kasteel.
  4. Jazz in Duketown.
  5. Festival Worteldagen.
  6. Spring Performing Arts Festival.
  7. Pinkster Outdoor Activiteiten.
  8. Funcarrun rondom Amsterdam.

Wat te doen met Pinksteren 2021?

Is iedereen vrij met Pinksteren?

Eerste Pinksterdag en Tweede Pinksterdag zijn officiële feestdagen in Nederland, maar niet iedereen is dan vrij. Pinksteren is altijd op een zondag en een maandag.

Wat is hemelvaart wikikids?

Wat betekent Hemelvaart voor christenen?

Op Hemelvaartsdag of ‘s Heren Hemelvaart (Latijn: Ascensio Domini) wordt binnen het christendom herdacht dat Jezus Christus is opgevaren naar God, zijn Vader in de hemel, negenendertig dagen na zijn opstanding uit de dood.

Back To Top