Wat te doen bij ernstige luieruitslag?

Wat te doen bij ernstige luieruitslag?

Wat kunt u zelf doen bij luieruitslag?

  1. Verschoon uw kind vaak.
  2. Maak de billetjes elke keer schoon met lauw water.
  3. Krijgt u bij het verschonen de poep er moeilijk af?
  4. Gebruik geen zeep of vochtige schoonmaakdoekjes met parfum.
  5. Smeer de schone huid in met zinkzalf of zinkolie.

Hoe pakt Sudocreme luieruitslag aan?

Sudocrem is een middel te gebruiken bij luieruitslag dat de kwetsbare huid van uw baby beschermt, verzacht en ondersteunt. Het bevat bestanddelen die een beschermende laag vormen waardoor prikkelende stoffen niet met de huid in contact komen.

Waarom geen maizena bij luieruitslag?

Let op: gebruik geen maizena tegen luieruitslag. Dit vergroot namelijk de kans op ontstekingen. Heeft je kindje last van open wondjes of blaasjes? Stop niet met het smeren van de zinkzalf!

Welke doekjes bij luieruitslag?

Gebruik alleen milde, hypoallergene en pH-neutrale huidproducten zonder alcohol. Gebruik bij luieruitslag billendoekjes zonder parfum. Parfum kan de verstoorde huid extra irriteren.

Wat helpt het beste tegen rode billetjes?

Bij uitslag en rode billen werkt het beste een zinkzalf met een hoog percentage aan zinkoxide. Smeer de billen hiermee bij elke verschoning in. Verder bevat een baby zinkzalf liever geen parfum of andere irriterende ingrediënten. Mijn Babybillen zalf tegen luieruitslag irriteert niet en bevat maar liefst 30% zinkoxide.

Wat te doen bij rode billen baby?

Luieruitslag behandelen Gebruik een washandje met lauw water of alcoholvrije ongeparfumeerde babydoekjes. Laat de billetjes ook ‘aan de lucht drogen’, dat is goed voor het babyhuidje. Om de huid van je baby te beschermen tegen de irritatie van ontlasting en urine, kan je zijn billen insmeren met babyzalf.

Welke zalf voor Babybillen?

Van de ouders in ons onderzoek die luiercrème gebruiken, kiest bijna 60% voor Sudocrem. Bepanthen is ook populair (37%). Weleda, Zwitsal, zinkzalf en Naif worden veel minder vaak gebruikt.

Wat kun je doen tegen schrale billen?

5x tips tegen schurende billen

  1. Smeren maar. Door zonnecrème of andere crèmes met een vette textuur op je huid te smeren, kun je pijnlijke schuurplekken voorkomen.
  2. Droog en koel.
  3. Houd je zwemkledij niet te lang aan.
  4. Drink genoeg water.
  5. Draag een shortje.

Wat helpt tegen rode billen?

Welke zalf tegen luieruitslag?

Zinkoxidepreparaten worden gebruikt bij beginnende irritatie van de babyhuid veroorzaakt door enzymen in de ontlasting die de huid van de billetjes, vooral in combinatie met de urine, aantasten. Voorbeelden zijn zinkoxidesmeersel, zinkzalf en ZOK-zalf. Kamille werkt licht ontsmettend.

Welke Luierzalf?

Welke Luierzalf is het beste?

Back To Top