Welke religie besnijdenis?

Welke religie besnijdenis?

Als godsdienstig ritueel wordt de besnijdenis door joden en moslims toegepast. Bij veel primitieve volkeren vindt het bij overgangsrituelen plaats, waaraan zowel jongens als meisjes worden onderworpen.

Waar staat in de Bijbel besnijdenis?

In Genesis 17 zegt God tegen Abraham: ‘Jullie moeten je voorhuid laten verwijderen; dat zal het teken van het verbond zijn tussen mij en jullie. In elke generatie opnieuw moet iedereen van het mannelijk geslacht besneden worden wanneer hij acht dagen oud is.

Kan een besnijdenis fout gaan?

Het meest voorkomende probleem is de vernauwing van de plasbuis. Volgens de schaarse medische literatuur krijgt één op de vijf besneden jongens daar last van. Het probleem ontstaat doordat de ontblote eikel tegen het ondergoed schuurt en licht verhoornt. De opening van de plasbuis slibt dan een beetje dicht.

Wat is het nut van besnijdenis?

Jongens worden besneden tussen de zevende dag na de geboorte en het vijftiende levensjaar; in elk geval voor de puberteit. Besnijdenis wordt gezien als een rituele reiniging van jongens. Ze zouden hierdoor een genderidentiteit krijgen, worden ‘man’ en lid van de religieuze gemeenschap.

Wat is de oorsprong van besnijdenis?

De mannelijke circumcisie werd bij vele volkeren op verschillende continenten aangetroffen. De oudste afbeelding van een circumcisie dateert van omstreeks 2300 vóór Christus uit Egypte. Binnen het jodendom symboliseert de besnijdenis het verbond tussen God en de aartsvader Abraham.

Waarom besnijdenis kind?

Een besnijdenis of circumcisie is het operatief verwijderen van de voorhuid bij jongens. Dit kan zowel om medische als culturele of religieuze redenen gebeuren. Het besnijden van baby’s gebeurt meestal op religieuze gronden. Er zijn ook ouders die hun zoontje laten besnijden vanuit hygiënische overwegingen.

Wat wordt weggehaald bij een besnijdenis?

De ingreep duurt 20-30 minuten. Bij de operatie wordt de voorhuid verwijderd en worden er rondom oplosbare hechtingen geplaatst aan de basis van de eikel. Deze hechtingen lossen meestal na 7 dagen op en hoeven dus niet verwijderd te worden.

Wat gebeurt er bij een besnijdenis?

Na een besnijdenis is de eikel niet meer bedekt. Dit kan vooral de eerste dagen na de operatie gevoelig zijn. De eerste 6 weken na de operatie mag u geen geslachtsgemeenschap hebben of masturberen. Het is ook beter om de eerste 2 weken niet te sporten.

Back To Top