Welke planten tegen mollen?

Welke planten tegen mollen?

Planten tegen mollen

  • Keizerskroon (Fritillaria imperalis): een 80 tot 100 centimeter hoge plant uit de leliefamilie.
  • Kruisbladwolfsmelk (Euphorbia lathyrus): kan 80 centimeter tot anderhalve meter hoog worden.
  • Tuingloxinia (Incarvillea Snowtop)

Hoe kom je af van een mol?

Strooi uien of knoflooksnippers in de gangen. Door de stank worden de mollen verjaagd. Stop een in terpentijn, ammonia of petroleum gedrenkte doek in de mollengang. Plant keizerskronen (Fritillaria imperialis) in groepjes om de 8 m.

Waar heeft een mol een hekel aan?

Mollen hebben niet alleen een hekel aan carbid en bepaalde geluiden, maar ook aan specifieke planten. Planten als kruisbladwolfsmelk en keizerskroon verspreiden geuren die de mol als zeer onaangenaam ervaart.

Wat te doen met mollen?

Wanneer je een nieuwe molshoop ziet in je tuin, verspreid je de aarde in het gras eromheen. Zo ontstaan er geen kale plekken in het gras. En na de eerste regenbui zie je nog weinig van de molshoop. Je kan mollen altijd verjagen met toestellen die geluid of trillingen veroorzaken.

Wat moet je doen met een mol in je tuin?

Je kunt hem proberen te verjagen met een mollentriller (op zonne-energie). Ook sommige katten zijn uitstekende mollenvangers. Gebruik nooit zelf gif om een mol te doden. Hoewel het niet zo diervriendelijk is kun je eventueel wel een mollenvanger plaatsen om ze in de val te lokken.

Welke geur schrikt mollen af?

Mollen hebben een hekel aan bepaalde geuren zoals de geur van Keizerskroon (Fritillaria imperialis) en Kruisbladwolfsmelk (Euphorbia lathyris). Het beste koop je een commercieel verkrijgbare geurstof. Dit zijn meestal granulaten op natuurlijke basis. Ze werken langdurig en de mollen hebben een hekel aan de geur.

Wat kun je doen tegen een mol?

  1. Ontmoedigen. De beste manier om mollen weg te houden, is zorgen dat je tuin voor hen niet aantrekkelijk is.
  2. Vangen. Mollen kan je vangen met een vangkooi.
  3. Afweren of verjagen. Met geluid kun je heel goed een mol blijvend verjagen.
  4. Toegang verhinderen.

Kan een mol bijten?

Mollen komen slechts zelden boven de grond, dus de kans dat u er een te zien zult krijgen is klein. Maar wees voorzichtig als u een levende mol vangt, want ze hebben heel scherpe tanden en zullen zeker proberen te bijten.

Kun je een mol verdrinken?

Proberen de mol te verdrinken door de gangen vol te laten lopen met water heeft vaak een omgekeerd effect. Door de hoeveelheid vocht komen er meer wormen, en dat trekt juist mollen aan. De plant Keizerskroon heeft wortels die een geur afscheiden die de mol verdrijft. Het effect is niet echt groot.

Hoe diep gaat een mol?

Mollen graven gangen tot zo’n 120 centimeter diep, dit zijn de diepgelegen gangen. Deze gangen zijn ongeveer 5 centimeter breed. De mol graaft soms ook gangen die meer aan de oppervlakte liggen. De ondergrondse gangen zijn soms wel 200 meter lang.

Is een mol gevaarlijk?

Mollen kunnen overlast en schade veroorzaken. De hardwerkende graver vernielt egale gazonnen en woelt op akkers de zaden naar boven, waardoor de zaden uitdrogen. Maar de mol verricht ook heel nuttig werk. “Alle dieren hebben een nut”, zegt boswachter Evert Thomas.

Hoeveel mollen kan je in je tuin hebben?

Een kleine tuin zal dus meestal maar plaats bieden aan één mol. Omdat die mol zijn eigen territorium heeft, is het verwijderen van je bodemgast vaak zinloos. Het enige wat je doet is een thuis aanbieden aan een nieuw exemplaar. En dan nog een thuis met een voorgegraven gangenstelsel.

Back To Top